У понеділок 18 березня 2013 на профі-клубі «Новомедіа» побував журналіст Олександр Іваницький (телеканал 1 +1, програма «Гроші»). Він також редактор християнської газети «Пряма мова».

Спілкування пройшло у форматі «питання-відповідь». Олександр розповідав про свій прихід на телебачення,  про програму «Гроші», критерії успіху на ТБ; свою християнську газету, прояв віри в журналістській професії і про багато іншого.

Журналіст «​​1 +1» розповів, що не дивиться телевізор, а програму «Гроші» передивляється в Інтернеті. На його думку, на обласному ТБ є творче обмеження (цензура). «У Києві легше себе реалізувати, проте конкуренція у великих містах значно вища, ніж на регіональному рівні», – зазначив Олександр.

Також гість розповів про особливості програми «Гроші». Так, в її сюжеті має бути викриття, розслідування проблеми, виявлення зловживання чимось. «У кожному місті є небайдужі інформатори. Щодня надходить в середньому близько 15 дзвінків телеглядачів про потенційний сюжет», – сказав Іваницький.

За його словами, українська преса сильна: коли злочинець розуміє, що він на світлі, то в ньому прокидається або совість, або страх. Також Олександр бачить своїм основним завданням на ТБ робити щось корисне і принципово не бере у розробку матеріали, що суперечать його особистій вірі.

Неодноразово гостю профі-клубу доводилося для підготовки сюжетів виступати в різних ролях. Наприклад, під час «Євро-2012» Олександр два дні працював прибиральником у фан-зоні.

Журналіст програми «Гроші» поєднує свою роботу на ТБ і редакторську діяльність в газеті «Пряма мова». Часто Олександр пише статті і бере інтерв’ю у цікавих на його погляд людей. Як правило, це мужні або милосердні люди. «Найголовніше завдання нашої газети – це, щоб кожен, прочитавши щось в ній, міг надихнутися на добру справу».

«В житті потрібно вести себе так, щоб тебе запитали: хто ти, в чому секрет твого щастя? Це гарний початок для розмови з людиною про Бога», – підсумував зустріч Олександр Іваницький.

Нагадаємо, зустрічі профі-клубу проходять кожен третій понеділок місяця.

2

Руслан Скришевський, студент Третьої школи “Новий журналіст”