У середу, 14 листопада, президент Асоціації журналістів «Новомедіа» провів лекцію і майстер-клас у Житомирському державному університеті ім. Івана Франка. Цей ВНЗ один з небагатьох, які представники журналістської організації досі не відвідували. Голова «Новомедіа» спілкувався з студентами 1-4 курсів за спеціальностями журналістика, редагування, політологія.

Під час півторагодинної зустрічі гість з Києва і житомирські студенти розглядали дві основні теми. Спочатку зачепили проблематику трансформації політичної журналістики. Як зазначив голова Новомедіа, в останні роки в світових і українських медіа зникає принцип збалансованості і незаангажованості під час висвітлення політичних тем. «І на заході, і в Україні все частіше редакції не соромлячись декларують свої політичні вподобання. На мою думку, це шкодить медіапрофесії», – доповнив спікер.

Студенти поставили Руслану Кухарчуку близько десяти запитань :
які навички потрібно мати політичному журналісту, як взаємодіяти з преслужбою політика, як залишитись об’єктивним, коли редакція вимагає іншого…

Другою темою зустрічі президент «Новомедіа» обрав  висвітлення релігійної тематики у світських ЗМІ: «Розумітися на темах християнства і віри — це ознака професійності журналіста.», — зазначив спікер. Він навів приклади того як в українських і міжнародних медіа безпідставно замовчуються суспільно важливі навколорелігійні теми. І навів приклад того, як багато медіа проігнорували християнський зміст Дня Подяки, а євангельского проповідника Ніка Вуйчича називали мотиваційним спікером, аби уникнути релігійної термінології.

Руслан Кухарчук впевений, що студенти медіа спеціальностей під час своєї професійної кар єри мають  бути максимально компетентними  і точними. Особливо,  під час висвітлення таких чутливих тем як політика та релігія. Також гість з Києва презентував підручник «Новий журналіст» і подарував по одному екземпляру кафедрі і бібліотеці.

Андрій Близнюк, кандидат філосовських наук та доцент, говорив про зустріч:

“У своєму надзвичайно цікавому виступі, пересипаному прикладами зі свого журналістського досвіду, він зосередився на двох темах: політична журналістика в Україні та тематика віри в секулярних ЗМІ. Лектор дуже швидко оволодів аудиторією й зміг зацікавити студентів вказаними темами. Студенти-журналісти проявили неймовірний інтерес до тем зустрічі. Вони ставили питання, очікуючи не менш захопливих відповідей. Окрім вказаних тем, Руслан Кухарчук розповів про Асоціацію «Новомедіа», про діяльність Асоціації, про національну премію «Media etc. 3.0». Час, відведений на лекцію, пролетів практично непомітно.”

Нагадаємо, Асоціація “Новомедіа” регулярно відвідує вищі навчальні заклади України.Місія організації — сприяти якісній журналістській освіті. За останні роки Руслан Кухарчук відвідав близко 30 університетів, виступаючи перед 3000 студентів.