Цьогоріч, 14 лютого Руслан Кухарчук провів урок з Основ християнської етики для учнів 9-го класу. На уроці виявили та розглянули спільні цінності для журналістів та християн. Зустріч відбулась на території ліцею «Софія» за запрошенням викладача Олександра Тарасова.

Під час уроку учні з журналістом і преидентом Асоціації “Новомедіа” Русланом Кухарчуком обговорили, які християнські цінності необхідні у роботі журналіста та загалом у медіа-діяльності. Йдеться про базові цінності в християнській етиці та професійній журналістиці: правда, об’єктивність та відповідальність. Також познайомились з багаторічною діяльністю “Новомедіа”.

Інформація, яку почули майбутні випускники була актуальною, адже деякі з них знаходяться в пошуках себе, свого призначення та професії. Відповідно, щоб учні могли визначитись, проводяться уроки для ознайомлення з основними підвалинами різних професій.

На занятті було 18 учнів, одна з присутніх поділилась своїм бажанням в майбутньому займатись журналістикою. Наприкінці, бажаючі могли отримати книгу «Новый журналист», співавтором якої є Руслан Кухарчук. «Новый журналист» – підручник, що зібрав у собі всі основні знання для становлення фахівця, а також поради від професіоналів. У ньому все просто та детально. Той самий зміст інформації надають на журналістських факультетах.

Нагадаємо, що взаємодія Асоціації «Новомедіа» зі школами та університетами є багаторічним пріоритетом. Минулого року Асоціація також проводила подібні зустрічі у навчальних заклладах. Такий вид комунікації є надважливим, адже це якісно впливає на підвищення медіа-грамотності серед студентів, а в подальшому і на майбутню журналістику.