15 березня президент Асоціації «Новомедіа» Руслан Кухарчук відвідав ліцей «Софія». На уроці з Основ християнської етики у 9 класі розглянули тему «Християнство у медіа просторі». Оскільки дев’ятикласники стоять перед вибором подальшого навчання, вибору професії – даний урок був необхідним, аби зрозуміти основні підвалини професії журналіста.

Учні дізнались про першого репортера, який жив ще за біблійних часів. Це Лука, який відомий більшості як лікар. Проте він мав й репортерські здібності. Його вміння як уважність до деталей, спостережливість та талант збирати й аналізувати інформацію допомогли йому у напрямку професійної діяльності. А наразі, читаємо його роботу «Євангеліє від Луки», що може слугувати нам прикладом.

Чи мало цікавої інформації отримали учні від реального, практикуючого журналіста. Адже відомо, що журналістика в практиці набуває зовсім нового змісту, ніж та яка описується в підручниках. Хоча вони безсумнівно теж потрібні.

Діти разом з гостем Русланом Кухарчуком обговорили зв’язок християнських цінностей та медіа-діяльності. Мова йшла про базові цінності в християнській етиці та професійній журналістиці: правда, об’єктивність та відповідальність.

Присутніми на уроці було 8 майбутніх випускників. По закінченні уроку кожний з них отримав книгу «Новий журналіст». Фактично, це підручник, що зібрав у собі всі основні знання для становлення фахівця. У ньому все просто та детально. Той самий зміст інформації надають на журналістських факультетах.

Нагадаємо, що взаємодія Асоціації «Новомедіа» зі школами та університетами є багаторічним пріоритетом. Такий вид взаємодії якісно впливає на підвищення медіа-грамотності серед студентів, які вже зараз творять майбутню журналістику.