Про досягнення Асоціації «Новомедіа» у інтерв’ю з членом Асоціації Валентином Опрею. Вчора, 20 квітня Валентин брав інтерв’ю у президента Асоціації журналістів Руслана Кухарчука.

Розмова розпочалась з відгуку, безпосередньо пана Валентина, який розповів яке значення у його житті відіграла всеукраїнська громадська організація «Новомедіа». Створена для об’єднання журналістів, видавців, мовників, різні ЗМІ для утвердження християнської етики у суспільстві.

Він розповідає: «Я пам’ятаю, як приїхав на конференцію без ніякої відомості, простий хлопець з інтернату. Я підійшов до тебе (Руслана Кухарчука – ред.) й запитав, чи можу я бути членом Асоціації? Ти сказав, що звісно так».

Як зазначає Валентин, на той момент для нього це була величезна підтримка й сходинка у журналістику. Завдяки подібному об’єднанню журналістів – християн, він ще більше захопився тим,  як завдяки медіа можна виконувати Велике доручення Ісуса Христа.

Наступний блок питань стосувався історії створення «Новомедіа». Руслан Кухарчук розповів про основні цілі створення: «По-перше – євангелізація. По-друге, це утвердження християнських цінностей та об’єднання людей, які хочуть благовістити через медіаплатформи. З тих пір минуло вже 19 років, як ми продовжуємо звершувати цю справу».

Також про досягнення Асоціації у інтерв’ю є чимала частина інформації, адже це дійсно важливо.
«Одною з перших, хто почав розвивати медіа служіння у помісних церквах була «Новомедіа». Наразі, медіавідділи у церквах є абсолютною нормою, якою нікого не здивувати», – розповідає президент Асоціації.

Наступне досягенння, це зникнення антисектантських матеріалів, а точніше антисектантської істерії, що існувала на початку 2000-х років.

І третє, це досягнення налагодженої роботи медіа університету. Авторські матеріали та підручники Асоціації використовуються у вищих навчальних закладах України на факультетах та кафедрах журналістики.

Запрошуємо до перегляду, адже у інтерв’ю ви почуєте чи правда, що на першу зустріч до створення Новомедіа прийшло 10 осіб, а на другу нікого?
Більше цікавих деталей створення й життя «Новомедіа»: