Відбулось засідання на тему боротьби з проявами дискримінації в медіа за ознаками сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності. Це сталось 18 квітня в Національній раді України з питань телебачення та радіомовлення.

У обговоренні взяли участь громадські ідеологічно маркситські організації та офіс Омбудсмена. Голова Національної ради Ольга Герасим’юк зауважила, що на даному етапі це є важливе питання, яке потребує більшої визначеності й розуміння підходів для регулювання.

Нині 31 березня 2023 року набув чинності Закон України «Про медіа», а Закон України «Про телебачення і радіомовлення» втратив чинність. Тепер через набуття чинності нового Закону для засобів масової інформації (ЗМІ) є ризик опинитись порушником прав деяких категорій громадян, в особливості мали на увазі ЛГБТ-угрупування. Цей Закон надає захист їхнім правам у медіа просторі на державному рівні, напроти для ЗМІ це стає цензурою та обмеженням свободи слова.

Руслан Кухарчук, президент Асоціації «Новомедіа» роз’яснює у соцмережах: «Фактично будь-яке публічне засудження ідей лгбт-угрупування загрожує, наприклад, анулюванням ліцензії для телеканала. Навіть за цитування Святого Письма в ефірі тепер можна закривати медіа. А лякати і закривати за такі висловлювання тепер має право Національна рада з питань телебачення і радіомовлення».

У засіданні Нацради також брали участь представники ЛГБТ-угрупування. Про це зазначено на офіційному сайті та телеграм-каналі «Катарсис»: «Ці два красеня взяли участь у засіданні Національної ради з питань телебачення і радіомовлення щодо критеріїв визначення гомофобії в медіа. Згідно нового Закону про медіа, слова в ЗМІ проти ЛГБТ є неприпустимим і підлягатиме цензурі».

Хто вони?
За інформацією телерам-каналів відомо, що один з цих двох – цікавився дитячим порно.

Інший – на початку квітня 2022 року писав у соцмережах, що виступає проти українського націоналізму, не збирається відмовлятись від російської мови та проти гоніння на росіян. У своїх соцмережах згадував про “жіночі документи” з якими має можливість виїхати з України.

На офіційному сайті Національної ради зазначають, що на обговорення їх покликали з ціллю: «Почути думки людей, які краще розуміються на тому, які висловлювання, твердження можуть бути мовою ворожнечі до окремих категорій громадян».

Відомий український громадський діяч та нині військовий Євген Карась пише у тг-каналі: «Дегенеративні виродки, українофоби тягнуть слизькі щупальця до національного мовлення. Все життя ненавиділи все здорове, нормальне, українське. Досі жоден психіатр не видасть їм довідку про психічне здоров’я. А вони вже нав‘язують всьому суспільству що є нормою».

Руслан Кухарчук додає заключну думку: «Деяким органам влади, передусім законотворцям, слід нагадати: ви – тимчасові, а сім’я, природний порядок, нація і свобода слова – вічні і базові цінності. Ви будете відповідати за те, що зараз робите».

Отже, Асоціація “Новомедіа” очікує на запрошення Нацради для участі у робочому засіданні щодо захисту у медіа свободи слова і свободи віросповідання.

Нагадаємо, що 31 березня 2023 року набув чинності Закон України «Про медіа», а Закон України «Про телебачення і радіомовлення» втратив чинність.

Звернемо увагу, що сайт Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення, створений за допомоги фонду «Відродження», заснований Джорджем Соросом. Місія фонду полягає у пробудженні в суспільстві запиту на рівність, яка сфокусована на ЛГБТ-угрупування.