У Вінницькому педагогічному державному університеті імені Михайла Коцюбинського 18 травня відбулась лекція на тему інтернет-журналістики. В деталях пояснили про конкуренцію професійних журналістів та блогерів на просторах інтернету. Президент Асоціації журналістів, видавців і мовців «Новомедіа» Руслан Кухарчук провів повноцінну лекцію для студентів 1 курсу кафедри журналістики.

На початку, президент Асоціації привітав присутніх з Днем вишиванки. Розповів про діяльність Асоціації та подію Новомедіа Форум. Актуалізував питання особливості конкуренції і взаємодії в інтернеті професійних журналістів та блогерів.

Руслан Кухарчук наголосив на тому, що інтернет та соціальні мережі відкрили доступ до масової аудиторії абсолютно для всіх бажаючих. Проте, раніше таку можливість мали лише спеціально підготовлені люди, тобто журналісти. В результаті, це значно погіршило якість інформації в інформаційному просторі.

Першокурсники почули про головні критерії за якими можна визначити справжню журналістику, і яких водночас, наразі все менше дотримуються у медіапросторі. Такі критерії, як аналітичність, достовірність та всебічність. Якщо зробити перевірку телеграм-каналів або сайтів – можна переконатись, що базових вимог більшість не дотримується.

Також під час лекції засновник Асоціації закликав студентів підвищувати свою журналістську компетентність. А саме, у висвітленні релігійної тематики у світських ЗМІ. Адже ця сфера потребує від професійного журналіста – компетентності, підготовки та знань.
В контексті теми та підведення підсумків понад 20 студентів отримали ознайомчі матеріали, що стосуються події Новомедіа Форуму, а також книгу «Новий журналіст».

Віталій Гандзюк, завідувач кафедри журналістики Вінницького державного педагогічного університету був присутній на лекції та поділився враженнями від заходу: « Я задоволений тим, що Асоціація знову приїхала до наших студентів. Ми з радістю раді вітати майстер-класи чи зустрічі з медійниками, які будуть організовуватись «Новомедіа».

Нагадаємо, що це вже другий візит Асоціації до Вінницького педагогічного університету. Вперше команда Асоціації була тут в грудні 2017 року в рамках університетського туру містами України.