Колишній Президент США Білл Клінтон вважає, що «преса в Україні стає більш агресивною і вільною». Таку думку він висловив під час зустрічі зі своїм українським колегою Віктором Ющенком, передає прес-служба Президента України. Білл Клінтон зазначив, що протягом останніх місяців «з великим інтересом» спостерігав за подіями в Україні.

За словами екс-очільника США, він бачить в Україні «більш життєздатну демократію, свободу слова, свободу політичного зібрання».

Білл Клінтон відзначив «великий прогрес» у сфері розбудови економічної та політичної систем України тощо.

Нагадаємо, Президент України Віктор Ющенко провів зустріч з колишнім Президентом США Біллом Клінтоном, який 27 листопада перебуває в Україні з робочим візитом.

У зустрічі також взяли участь Прем’єр-міністр України Юрій Єхануров, Глава Секретаріату Президента України Олег Рибачук, міністр охорони здоров’я Юрій Поляченко.

Після завершення короткої прес-конференції Віктор Ющенко та Білл Клінтон поїхали на Михайлівську площу Києва, де вшанували пам’ять жертв Голодоморів.

Президент України розповів гостю про традицію, яка нині зароджується в Україні – вшановувати пам’ять загиблих у Голодоморах та політичних репресіях запаленими свічками. В. Ющенко також із вдячністю згадав рішення про визнання Голодомору в Україні геноцидом проти українського народу, яке першим в світі прийняв у 1988 році Конгрес США. ІМІ