Національна рада з питань телебачення і радіомовлення має намір контролювати дотримання телерадіоорганізаціями законодавства про авторські права. Про це сказано в повідомленні прес-служби Нацради, повідомляють proua із посиланням на мережеві ЗМІ. Згідно з повідомленням, на своєму засіданні Нацрада ухвалила рішення про необхідність створення спільно з Департаментом інтелектуальної власності Міністерства освіти Робочої групи з питань дотримання телерадіоорганізаціями законів про авторські права.

Нагадаємо, що раніше Держдепартамент інтелектуальної власності і організації колективного управління, що представляють суб’єктів авторського права, просили Нацраду розглянути необхідність видачі ліцензій телерадіокомпаніям тільки за наявності договору на користування авторськими правами при використанні музики.

Раніше заступник голови Держдепартаменту інтелектуальної власності Валентин Чеботарьов звинуватив телекомпанії «Інтер», «Студія «1+1», Національну телекомпанію України в порушенні авторських прав при використанні музики. proua