8 травня в програмі «Світлі гості» на радіо «Еммануїл» виступали Тетяна Пінчук та Ольга Бідненко, представники Асоціації «Новомедіа», організатори конференції «МедіаЛенд». Вони поділилися досвідом роботи з дітьми та в мас-медіа. «Для нас величезною радістю є поєднати ці дві сфери під час організації конференції», – підкреслили вони.

Поговорили про цілі заходу, який відбудеться 25-26 травня в Києві. Це – заохотити журналістів і видавців створювати якісні, сучасні, добрі дитячі медіаресурси, захистити дітей від негативного впливу ЗМІ, а також забезпечити їм безпеку в Інтернеті. Все це можливо завдяки об’єднанню зусиль батьків, педагогів, психологів, вчителів недільних шкіл та журналістів.

Тому, запрошуючи до участі на «Медіаленд», Тетяна Пінчук, адміністратор «Новомедіа», підкреслила: «Ця конференція буде корисна всім, хто працює з дітьми. На загальних семінарах ми поговоримо з експертами про дитячу психологію сприйняття інформації, про небезпеки гендерної політики, а на майстер-класах навчимося створювати друковані видання, радіо-і ТБ-програми, дізнаємося масу корисної інформації для здорового розвитку дитини, познайомимося з успішними дитячими медіа-проектами. Особливим бонусом конференції буде ток-шоу «Діти під прицілом» і окремий клас з медіа-навчання підлітків ».

У свою чергу, Ольга Бідненко, літературний редактор дитячої програми «Найрозумніший», привела масу прикладів позитивного й негативного впливу засобів масової інформації на емоційний і психологічний розвиток дитини. Також гості порадили, як батькам розгледіти в дітях здібності до журналістської майстерності.

Гості спонукали слухачів не боятися мріяти, записувати ідеї дитячих проектів, так як вони впевнені, що Бог обов’язково допоможе їх реалізувати в свій час.

Детально про конференцію: http://novomedia.ua/node/1519

Прес-центр “Новомедіа”