Ввечері 4 листопада в комплексі Nivki-hall проходила церемонія Novоmedia Awards. Журналісти і редакції отримали нагороди за компетентне висвітлення християнських цінностей у своїх матеріалах. На подію зібралося понад двісті гостей.

Проводили церемонію Ольга Нємцева, ведуча на телеканалі «2+2», та Едуард Гльоза, ведучий телеканалу «Перший діловий». Легендарний журналіст та радіоведучий на ВВС Сєва Новгородцев порадував публіку своїм музичним талантом – грою на флейті та гітарі. Також із сольним виконанням пісень виступив український співак, переможець конкурсу «Голос країни 4» Ігор Грохоцький. А жіночим голосом розбавила вечір  фіналістка проекту «Голос країни» Віра Кекелія.

Для нагородження обрали сімох лауреатів. Умовно поділили їх на три групи: християнські цінності на телебаченні, у друкованих ЗМІ та в інтернет-виданнях.

Олег Гавриш і Андрій Юхименко отримали свою нагороду за спеціальний випуск програми «Перша шпальта» в ефірі каналу UA:Перший, присвячений християнській вірі українських підприємців.  Також в сфері телебачення відзначили журналістку Христину Гавриш та її репортаж  в ефірі ICTV про візит Ніка Вуйчича в Україну; за цитування слів про віру в Бога і Святе Письмо.

Агенція «Укрінформ» і Лана Самохвалова нагороджені за регулярну підготовку і публікацію матеріалів на теми віри, духовності і життя церков. «Я рада, що опинилася в списку лауреатів церемонії Novomedia Awards, події з відчутною християнською парадигмою, яка присуджує нагороди за немодну нетусовочну журналістику вічних цінностей… До речі, коли Тимофій Нагорний вручав мені статуетку (це наша з Укрінформом нагорода), то він сказав, що тішиться з того, що державне інформаційне агентство, яке говорить на семи мовах, знає ще восьму – мову любові… Переглянувши тих, кого форум нагороджував раніше, я зрозуміла наскільки незалежним є цей добір, і наскільки честь для мене бути у цьому списку», – пише на своїй сторінці у ФБ Лана Самохвалова.

Ще серед друкованих ЗМІ відзначили Анастасію Євдокимову за матеріал «Коли віра стає дією» в онлайн-журналі The Ukrainians; за висвітлення соціального служіння священиків. Євген Савватєєв та Богдан Кінащук отримали нагороду за матеріал «Віра під час війни. Як конфлікт на Донбасі змінив протестантську церкву» на мультимедійній платформі «Громадське».

А Ольга Скороход стала лауреатом премії за інтерв’ю з головою союзу церков ЄХБ України Валерієм Антонюком в інтернет-виданні «Цензор.НЕТ» про життя і служіння євангельських християнських громад в Україні. Вона так пише на своїй сторінці у ФБ: «Моя перша журналістська нагорода! Вдвічі приємно, що відзначили саме це інтерв’ю. Адже роздуми про життя релігійних громад і духовний розвиток суспільства загалом стереотипно вважають нечитабельними. Надзвичайно рада бути в компанії решти шести лауреатів, чиї матеріали, як бальзам на душу – про віру в Бога і про благу діяльність».

Серед друкованих ЗМІ Асоціація «Новомедіа» відзначила газету «Дзеркало тижня» та журналістку Аллу Котляр. Саме там опублікували матеріал «Віра Зої Берегової» та надали газетну шпальту для євангельського послання.

Вручати нагороди лауреатам були запрошені журналісти, вчені, артисти, священнослужителі та громадські діячі. Так, серед них були Федір Райчинець – завідуючий кафедрою богослів’я в українській євангельській теологічній семінарії, Тимофій Нагорний — меценат и президент «Фонду волонтерів України», Наталка Карпа — співачка, заслужена артистка України, Сєва Новгородцев — журналіст і радіоведучий (ВВС),  Руслан Кухарчук – президент Асоціації журналістів «Новомедіа», Ігор Грохоцький – український співак, переможець конкурсу «Голос країни 4».

Руслан Кухарчук, голова оргкомітету Novomedia Awards, відзначає: «Уже 5 років ми проводимо церемонію. І нині можемо констатувати, що кількість і якість медіаматеріалів в контексті християнських цінностей значно зросла. Ми не зупинимося в тому, щоб шанувати відповідальних журналістів і редакції».

Нагадуємо, Novomedia Awards проходить з 2012 року. Це щорічна церемонія нагородження журналістів за компетентне висвітлення християнських та сімейних цінностей. І уже традиційно Novomedia Awards є фінальним блоком щорічного Новомедіа Форуму. Протягом року експерти Асоціації «Новомедіа» досліджують медійний простір України і відзначають журналістів і редакції у кількох тематичних номінаціях.

Подивитися список лауреатів попередніх років можна ТУТ! Нині розпочався процес моніторингу ЗМІ для відбору номінантів на 2018 рік.