Українські медіа залишаються дуже слабкими – так вважає шеф-редактор “5 каналу” Роман Скрипін, про що він сказав в інтерв’ю Голосу Америки. “Дуже мало розслідувань, дуже мало журналістської ініціативи, на жаль. Я сподіваюся, це буде змінено в Україні, оскільки час ставить виклики”.

Серед головних вад української журналістики, за його словами – “неспроможність журналістів якісно готувати матеріал, якісно висвітлювати події. Це – велика тенденційність у відборі інформації. Я можу навести елементарні приклади, коли журналіст не створює новину, він її репрезентує. Тобто вони не шукають інформацiї, не продукують інформації. Це головна біда. Тобто таке враження, що в нас жити нудно, що ми живемо за сухими повідомленнями інформаційних агентств”.

Водночас позитивною тенденцією Скрипін назвав тет що медіа “нарешті почали думати не як показувати новину, – що можна, а що не можна, — а як на цій новині заробляти гроші. Медіа перетворюється на бізнес, це конкурентне середовище”.

У Вашингтоні Роман Скрипін отримав нагороду ОБСЄ “За журналістику та демократію”, яка була присуджена “5 каналу”. Грошова премія становить 20 тисяч доларів. Що з ними робити має вирішити колектив каналу, заявив його шеф-редактор. ІМІ