Проблеми нових інформаційних технологій у ЗМІ стануть центральною темою Європейської конференції журналістів, яка пройде в Києві 27-29 вересня. Близько 30 учасників з 20 країн обговорять дії і виклики, спричинені появою нових технологій, а також їхній вплив на етику і цінності професійних журналістів.

Остання Європейська конференція проходила в Празі 2008 року. Цього разу конференція буде відзначена більш широким колом представників, як Східної, так і Західної Європи. Зустріч в країні, що раніше була частиною Радянської імперії, проте має сильні культурні та релігійні традиції,  стане цікавою та додасть корисного досвіду. Місцевим партнером в Україні виступає Асоціація журналістів, видавців і мовників християн “Новомедіа”

Конференція розпочнеться в четвер ввечері, 27 вересня, вступним словом про церкву, медіа та суспільство в Україні від Анатолія Бабинського, головного редактора греко-католицького суспільно-релігійного часопису «Патріархат». У п’ятницю вранці Йохан Май говоритиме про революцію в соціальних мережах: «Як Facebook, Twitter та мільйони блогів змінюють ЗМІ (і все інше)». Йохан – автор провідного німецького блогу про кар’єру і навчання «The Career Bible».

Крім того, у п’ятницю політичний кореспондент Першого німецького телеканалу (ARD), доктор Маркус Шпікер, зосередиться на культурному впливі нових технологій в своїй промові «Нові медіа-технології: виклик і зміни європейської культури й суспільства».

Голова Міжнародного управління журналістської організації “The Media Project”, доктор Пол Маршалл зверне увагу на питання релігійної свободи в Європі у виступі за темою: «Релігійні меншини мовчать в Європі? Свобода слова в європейських новинних ЗМІ».

Зростаюча бідність і міграційні процеси останніми роками стали головними темами в європейських мас-медіа. Досвідчений тележурналіст з Індії Дженніфер Арул схвилює слухачів розповіддю про особистий досвід в якості журналіста, що висвітлює різні сторони бідності в своїй країні.

Київ – це місто зі стародавньою та цікавою історією, тому “The Media Project” хоче надати учасникам конференції можливість краще зрозуміти культурні та релігійні особливості України, її минуле і сьогодення, відвідавши ​​Національний музей «Чорнобиль» та Києво-Печерську Лавру. Перед екскурсією представники від кожної країни розповідатимуть про головні тенденції та виклики у провідних ЗМІ своєї держави.

Конференцію закриватиме 29 вересня ввечері журналіст ARD і письменник Маркус Шпікер. Він поділиться ідеями зі своєї останньої книги «З небес в пекло і назад: Як християнський журналіст відправився досліджувати майбутнє».