Вийшов новий фільм про християн під час війни – «Євангеліє після 24.02». Фільм розповідає історії пасторів про їхню діяльність і життя після 24 лютого 2022 року. Зокрема демонструючи їхню громадську позицію, яку вони показали у дії. Зйомки стрічки тривали з червня по липень 2022 року. Локації постійно змінювались, адже знімальна команда об’їздила всю Україну, починаючи від Харкову до Ужгороду. Режисер стрічки – Максим Тузов, член Асоціації “Новомедіа”.

Офіс Асоціації зконтактував з Максимом та взяв його коментар. Він говорить: «Якщо прийде найчорніший і найстрашніший день у твоєму житті, як це було 24 лютого для більшості українців, то що зробить церква? Якою буде церква? Якими будуть християни і яким буде окремо взятий християнин? Якщо порушаться основи, що зробить праведник?, – також додав. Емоційно, напевно, це був один з найважчих для мене фільмів».

Даний фільм був створений в рамках проєкту «Очима віри», генеральним продюсером якого є Ігор Богомаз. Як зазначає Максим Тузов, фільм «Євангеліє після 24.02» був першим фільмом цього проєкту. Проте, на ньому команда не зупинилась. Наразі є два вже майже відзнятих фільми «Салтівська Еклесія» та «Ось Я». В подальшому планують знімати ще.

«Очима віри» – це реальні історії про християн, що переживають біль, борються зі страхом, смутком та розпачом, і питанням (війна трапилась, а що відбулось зі мною? Де я? Де Бог?). Ми хочемо показати віру у вчинках, висвітлити живі емоції і переживання людей, а також зміну переконань і ставлення до світу, до Бога. Головна задача – розкрити через життя героя Христа і донести глядачеві осмислену віру, якою живе герой документального фільму. В межах проєкту планується зйомка серії документальних фільмів про пасторів, капеланів, волонтерів, медиків, які в умовах війни являють дію Божої Благодаті», – зазначає режисер.

Максим Тузов робить впевнені кроки до освоєння цієї рідкісної в світовому кінематографі теми з біблійними ремінісценціями.

Нагадаємо, що режисер Максим Тузов завершив свою дипломну роботу короткометражний художній фільм «Праведник». Який виграв 21 міжнародний кінофестиваль у Туреччині, Канаді, Індії, Франції, Бразилії, Італії, Великобританії, США та Україні. А також у Канах Cannes Film Awards та у Лос-Анджелесі Student Los Angeles Film Awards (SLAFA).

Дивіться трейлер фільму:

Зазначимо, що серед його робіт також є спільні проєкти з Олегом Коханом (SotaCinemaGroup): документальний фільм про Олександра Печерицю «Позивний «Артист»; Новела, що увійшла у склад кіноальманаху «Війна очима тварин», а саме «Кролик, Або, Туди і Звідти». Також «Допельгангер» – драматичний фільм-портрет про відомого українського актора Олексія Богдановича.

Фільм доступний до перегляду на ютуб каналі Олега Бокова «UPSTREAM Україна»: