72 тисячі підписів за встановлення кримінальної відповідальності за пропаганду гомосексуалізму вже було передано до Верховної Ради України. Про це повідомляє прес-служба громадського руху «Любов проти гомосексуалізму», який ініціював збір підписів навесні 2009 року.

Представники руху ЛПГ, Руслан Кухарчук та Юрій Шпирний, зустрілися з депутатами Євгеном Царьковим і Лілією Григорович, котрим і передали кілька тисяч заповнених бланків. Кожен рядок у бланку містить ім’я, адресу, телефон, електронну пошту та автограф. За визнанням парламентарів, це вказує на надзвичайно високу якість зібраних підписів.

lpg_podpisi_peredacha1

Нагадаємо, що в українському парламенті вже зареєстровано законопроект № 8711 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів (щодо захисту прав дітей на безпечний інформаційний простір)». Він пропонує заборонити будь-яку пропаганду гомосексуалізму, у тому числі через засоби масової інформації та різні публічні заходи.

Співавторами законопроекту є депутати Верховної Ради Євген Царьков (фракція Комуністичної партії), Катерина Лук’янова, Лілія Григорович (фракція Блоку «Наша України – Народна самооборона»), Павло Унгурян («Блок Юлії Тимошенко – Батьківщина»), Юлія Ковалевська (Партія регіонів), Тарас Чорновіл (депутатська група «Реформи в ім’я майбутнього»). Вони представляють депутатські фракції та групу, які сумарно нараховують більше 400 голосів. Нагадаємо, що для прийняття закону необхідно 226 голосів.

lpg_podpisi_peredacha

 

lpg_podpisi_peredacha2

Громадський рух ЛПГ з 2007 року веде публічну кампанію з вимогою встановити кримінальну та адміністративну відповідальність за пропаганду одностатевих сексуальних відносин. Логіка такої вимоги полягає в тому, що поширення гомосексуалізму становить загрозу національній безпеці, оскільки призводить до епідемії ВІЛ/СНІД, поглиблення демографічної кризи та руйнування інституту сім’ї.

Незважаючи на те, що першу партію бланків вже передано, збір підписів під вимогою прийняти вищевказаний закон триває (завантажити бланк та інструкцію можна ТУТ). Окрім того, безліч громадських та релігійних організацій складають листи підтримки, котрі направляють депутатам та Президентові України.