«Ми занадто переоцінюємо бажання людей знати правду», –  страшну, але правдиву річ сказав Руслан Кухарчук у інтерв’ю Рівненському обласному об’єднанню УЦХВЄ. Ведучий програми «Розмова з служителем» у контексті якої відбулось інтерв’ю – Олександр Геніш.

Під час бесіди торкнулись наступних тем – інформаційна гігієна, актуальність друкованих видань, переломний момент у світських ЗМІ та розібрались чи якісно нині пишуть про християн. Розмова була насиченою, інформаційно наповненою та корисною. Як зазначив особисто президент Асоціації після інтерв’ю: «У студії озвучувались цікаві питання на які було цікаво відповідати».

Проаналізували карантинний період та визначили, як змінились пріоритети суспільства в цей час. Гість зазначив, що для людей власна безпека фізичного життя стала важливішою, ніж базові фундаментальні аспекти свободи. Тобто, піти в магазин за продуктами, відвідати разом з сім’єю парк – це і є фундаментальні аспекти свободи, які стали менш важливими під час карантину. Проте, це не можна вважати за норму.

Ведучий Олександр поставив наступне запитання щодо загроз свободи, чи є вони зараз? Руслан Кухарчук у відповідь сказав: «Цінність свободи для багатьох не є базовою цінністю, і це проблема. А якщо коротко – так, загрози є». На жаль, у соцмережах надалі продовжується цензурування контенту, як наприклад ковід або тема війни в Україні. Проте, ми повинні докладати зусиль аби свобода слова, віросповідання та цінностей збереглись. Що на практиці для цього потрібно робити, відповів президент Асоціації «Новомедіа» у бесіді.

Протягом інтерв’ю згадували новий закон «Про медіа». Відтепер, даний закон забороняє так звану дискримінацію за ознаку «сексуальної орієнтації». Згідно цьому, християнські телеканали, медіа та церкви опинились у зоні ризику.  Як продовжити говорити правду й не потрапити у судову тяганину – дивіться у програмі «Розмова з служителем» з гостем Русланом Кухарчуком.