Асоціація журналістів «Новомедіа» презентує нові пластикові посвідчення для своїх членів. Серед новацій – не лише зручна пластикова основа, а й зміст. До того ж всі основні відомості на посвідченні тепер виконані двома мовами – українською й англійською.  

Що стосується змісту посвідчення, то тепер на документі чітко зазначено, що його власник є представником засобів масової інформації (PRESS) і що його права на вільне отримання та поширення інформації захищаються українським та міжнародним законодавством. 

Також опрацьовані деякі елементи захисту посвідчення від підробки. У дизайні використаний такий елемент, як гильєш. Також зроблено ембосування – механічне вдавлювання номеру документу на пластиковій основі.

ksiva_1       ksiva_2

Нагадаємо, попередні посвідчення, які знаходилися в обігу з 2004-го року, були одномовними. До того ж вони були виконані на папері та заламіновані. Через це документ швидко зношувався та не надавав достатньої інформації про журналіста, який володіє цим посвідченням.

Розробка нового зразка посвідчення тривала з червня. Протягом цього часу дизайнер Павло Чернявський розробив кілька варіантів. «Після вивчення всіх пропозицій ми зупинилися на тому варіанті, який зараз презентуємо. Він якнайкраще уміщує в собі все необхідне для медіа-працівника і відповідає основним вимогам для журналістських посвідчень», – відзначив президент Асоціації «Новомедіа» Руслан Кухарчук.

Нові посвідчення від «Новомедіа» почнуть діяти з 1 січня 2011 року. Першими отримають свої посвідчення учасники щорічної конференції «Новомедаіа», яка цього року відбудеться у Донецьку 5-6 листопада. Зареєструватися на конференцію можна ТУТ.