Колишній директор телерадіокомпанії “Київ” Валерій Ткачук знову через суд жадає від мера Києва Леоніда Черновецкого відшкодувати йому моральний збиток у розмірі 50 тис. грн. і відновити його на посаді.

Оболонский районний суд Києва прийняв до розгляду новий позов Валерія Ткачука. “Раніш в Оболонскому суді мені відмовляли у розгляді, але Апеляційний суд визнав мою скаргу законною і повернув справу на розгляд Оболонского суду”, – розповів Валерій Ткачук. Нове судове засідання призначене на 13 вересня.

14 березня 2006 року тодішній мер Києва Олександр Омельченко підписав з Валерієм Ткачуком контракт на п’ять років. Відповідно до нього останній повинний очолювати телеканал “Київ” до 2011 року. Однак після того як мером став Леонід Черновецкий, директором “Києва” був призначений Микита Бєльський.

Схоже, новий позов Валерія Ткачука, що вимагає відшкодувати моральний збиток, зіграв не на його користь. Розгляд попереднього позову з вимогою визнати незаконним його звільнення буде перенесено в зв’язку з появою нового позову – Оболонский суд вирішив на якийсь час відкласти термін засідання суду. Тепер очікується, що вони пройдуть не раніше вересня. “Вони облили мене брудом, звільнили. Я маю намір домагатися справедливості, навіть якщо прийдеться дійти до Верховного Суду”, – заявляє Валерій Ткачук.

Представники мерії навідріз відмовляються що-небудь говорити про ситуацію, що склалася. “До рішення суду ми не можемо коментувати обставини цієї справи”, – повідомили в прес-службі.

Діючий директор телерадіокомпанії Микита Бєльський вважає , що аргументів, які б дозволяли Валерієві Ткачуку повернутися на посаду, не існує. “Підприємство комунальне , а керівник комунального підприємства в даному випадку – Леонід Черновецкий, – підкреслює Бельський. – Він має повне право призначати і знімати з посади менеджмент ТРК “Київ”. На думку Микити Бєльського, контракт, підписаний Олександром Омельченко з Валерієм Ткачуком до 2011 року, абсолютно нелегітимний , оскільки він міг призначати керівника телеканала до закінчення повноважень сесії Київрада, тобто до 14 квітня, – повідомляє “ОБКОМ” з посиланням на газету “Дело”. Телекритика