Руслан Кухарчук, голова Асоціації «Новомедіа» виступив як експерт з медіа на декількох заходах в Киргизстані в період з 15 по 19 жовтня.

Спочатку відбувся круглий стіл «Євангельські церкви в діалозі з суспільством та державою». Зустріч була організована за підтримки ГО Центр Ініціатив «Суйуу Булагы». Під час неї керівники християнських деномінацій Киргизії обговорювали питання взаємодії євангельських церков із суспільством, державою і іншими релігіями, про правовий захист церков та віруючих.

Серед інших гостей з України були: Іван Русин – ректор Української Євангельської Семінарії Богослов’я, Федір Райчинець – декан магістерської програми УЕСБ.

У наступні два дні проходила дев’ята пасторська конференція «Церква і суспільство». Цього року основною темою конференції став «Діалог як засіб перетворення суспільства». Мета з’їзду – обговорити питання міжрелігійних відносин і роль ЗМІ у формуванні образу євангельського християнства.

Серед спікерів конференції були: Іван Русин – ректор Української Євангельської Семінарії Богослов’я (УЕСБ), магістр місіології; Федір Райчинець – декан магістерської програми УЕСБ, магістр богослов’я і Руслан Кухарчук – президент Асоціації журналістів «Новомедіа». 

Спеціалізований захід відвідали представники 26 церков країни. У перший день конференції Кухарчук провів сесію «Публічна вість». Потім був семінар «Імідж і репутація». В ході навчання учасники ознайомилися з поняттями імідж, репутація, комунікація, види іміджу, модель і типи комунікації, а потім «Зв’язки з громадськістю. Пізніше спікер та учасниками розіграли прес-конференцію, де була змодельована ситуація виступу християнських активістів на світському телеканалі. Це дозволило закріпити отримані навички на практиці. Наступного дня були теми про громадянську журналістику та ефективну роботу прес-центру.

За словами учасників, усі вони залишилися задоволені семінарами, обговореннями та обміном досвідом. Відїжджали з надією на наступну зустріч.

 

Прес-центр “Новомедіа” за матеріалами організаторів