Асоціація «Новомедіа» отримала лист від жінки, яка звертає увагу на «гадалок», які є шахраями, шантажують і залякують людей. Оскільки Асоціація «Новомедіа» відома через судовий процес з каналом СТБ щодо програми «Битва екстрасенсів», автор листа вирішила звернутись до нашої організації.

Вона стверджує, що зокрема «гадалка» на ім’я Полянська Неля Олександрівна проводить свою магічну діяльність, обіцяючи людям вирішити їх проблеми. Але, як правило, такі дзвінки потім мають сумне продовження. «Аби виманити гроші, Неля пророкує жахливі речі: смерть рідних, аварію, утоплення, параліч, цвинтар… Якщо телефонує жінка, то каже, що її чоловік або син будуть психічно хворими. Якщо телефонує чоловік, то пророкує імпотенцію і втрату роботи», – пише автор листа.

У зверненні зазначається, що зазначена Неля вимагає також кошти від людей, які постраждали внаслідок бойових дій: «Якщо люди відмовляються надіслати їй кошти, залякує тим, що вони загинуть».

Сайт цієї «гадалки» зроблений за всіма сучасними маркетинговими стандартами – ліди, опис всіх послуг, відгуки. І номер телефону для дзвінків: 097-510-1х-0х. Люди, які потрапили у складні життєві обставини, які перебувають у пошуку швидкою допомоги, довірливо телефонують і потрапляють на гачок містичного шантажу з вимогою надіслати кошти на банківську карту «гадалки».

Автор листа у підсумку наголошує, що необхідно законодавчо заборонити розміщення в засобах масової інформації та в інтернеті оголошень про послуги цілительства, магічних ритуалів, гадання, магічних ритуалів. Оскільки це створює передумови для вчинення шахрайських дій.

Нагадаємо, що Асоціація «Новомедіа» вже займалась судовою справою щодо припинення показів шоу «Битва екстрасенсів» та телепередач «Слідство ведуть екстрасенси» на телеканалі СТБ у 2015 і 2016 роках. Організація вважає, що подібні телевізійні програми можуть складати загрозу психіці глядачів.

Більше цікавих фактів із судової справи читайте тут