Вийшов раніше анонсований фільм Руслана Кухарчука – «Де Окупація». Це повнометражна документальна стрічка про війну в Україні з її драматичними наслідками. Тривалість – 52 хвилини. Екранне оповідання складається з кількох сюжетних ліній. В основі кінорозповіді – доля трьох населених пунктів і доля двох сімей.

Руйнування і відбудова, смерть і життя, відчай і надія – все це максимально сконцентровано у цьому документальному фільмі. А у кульмінації – зустріч, про яку автор не мріяв і якої не хотів…

Починається розповідь з обставин 7 квітня цього року. Йшов 43-й день війни. Буквально кілька днів до того були звільнені від російських окупаційних військ Київщина, Чернігівщина і Сумщина.«Ми проїхали понад тисячу кілометрів. Бачили, допомагали, відчували, розмовляли, і головне – запам’ятовували. Все побачене і почуте. Щоб зберегти все це собі і тим, хто буде після нас. Наш спільний біль, наша драматична історія. Але також – наше спільне майбутнє торжество», – розповідає автор фільму. І долає, що одночасно з болем і стражданням, навкруги – суцільний героїзм і служіння. Непідробна єдність українського народу, армії, церкви, волонтерів – щоб боронити цю землю, щоб служити людям.

«Зараз українці плачуть мало. Хоч земля горить, а люди гинуть тисячами… Так чи інакше всі зіткнулися зі справжнім горем війни – або у себе вдома, або геть дуже поруч. Але разом з цим всі дуже зібрані емоційно і рідко дозволяють собі сльози… В середині біль переповнює душу. Проте всі ті, кого ми зустріли – зібрані, мобілізовані, щоб вижити і перемогти у своїй особистій війні», – ділиться своїми враженнями автор стрічки Руслан Кухарчук.

Кінооператор і режисер монтажу – Олексій Попазов.

Запрошуємо до перегляду фільму «Де Окупація» і поширення його через всі соціальні платформи!

Також запрошуємо проводити організовані кінопокази в залах і на тематичних заходах в Україні та інших країнах, де перебувають біженці з України. Цей фільм допоможе у видовищний і документальний спосіб розповісти драматичну історію, яку нині переживає український народ і українська держава.

Щоб безкоштовно отримати відеофайл в максимальній якості для показу на подіях, будь ласка, зв’яжіться з офісом організації «Всі разом!»

Трейлер до фільму – за цим посиланням.