Книга «Систематична творчість» Уеса Хартлі перекладена на російську мову. Ця книга про вплив медійних технологій на трансформацію християнства. Вона призначена передусім для лідерів християнських організацій, які залучають волонтерів у своїй діяльності, та медіа служителів, які працюють в християнських церквах.

Автор – Уес Хартлі, який понад 30 років працював у медіадепартаментах різних церков США. У 2000 році Уес став медіа-пастором у церкві Лейк Поінт в районі Далласа, де координував роботу сотень волонтерів, а також пряму трансляцію понад 20 богослужінь щотижня. Згодом він отримав ступінь доктора філософії і розпочав свою викладацьку діяльність з відеорежиссури. Уес невпинно продовжує будувати команду співробітників і волонтерів, які можуть служити в творчих сферах і при цьому не виснажуватися в процесі.

Практичний досвід Хартлі як керівника масового волонтерського руху і лідера медіа служіння, постійно задіяного в церковному житті та місіонерській діяльності, став основою для цієї книги. У цікавому розмовному стилі автор розказує реальні історії  про людей, які знаходять натхнення і задоволення у християнстві і намагаються оздобити та поширити його доступними технічними засобами.

Читайте книгу в онлайні – ТУТ!

Книга складається з дев’ятьох розділів: «Концепція використання технологій», «Краща та погана частина: люди», «Система: повторюване вдосконалення», Волонтери: більше ніж рабсила», «Сила озвучених питань», «Хвороби росту» та інші. Більша частина книги стосується основ лідерства та принципів будування команди. Автор нагадує про те, що люди є основним інструментом євангелізації.

«Людина набагато більш важливіша, ніж задачі, які вона вирішує», – пише Уес.

Також автор підкреслює, що правильна комунікація лідера із кожним служителем або волонтером, неодмінно дасть гарний результат. Хартлі зазначає, що дуже важливо мати добрі стосунки зі всіма членами команда, підбадьорювати їх, допомагати захоплюватися тією місією, яку вони несуть.

«Ваша медіа команда впливає на кожен аспект богослужіння, тому допомагаючи їм залишатися духовно здоровими, ви налаштовуєте їх та вказуєте на Божу роботу під час богослужінь», – пише Уес Хартлі.

Основною проблемою у будуванні  команди Хартлі називає «плинність кадрів»: «Я дійсно вважаю, що явною та справжньою загрозою ефективної медіа команди – є плинність кадрів у керівництві команди».

Також є розділ про медійні можливості «Чорна дира», яка буде особливо актуальною для відео- та звукорежисерів церков та євангельських місій.

Завершується книга описом критеріїв успіху служіння. Уес сформулював це наступним чином: «Успіхом для мене буде працювати із розумінням того, що Господь особисто несе відповідальність за будівництво Його церкви (Матфея 16:18) і я, як Петро, маю бути просто частиною цього процесу щонеділі».

Перекладав книгу – Іван Білодід. Він представив рецензію на книгу Уеса Хартлі, в якій зазначив, що ця робота – розповіді про людей, які практикують християнство і знаходять в ньому натхнення і задоволення. В коментарі для Асоціації «Новомедіа» він розповів: «Це особлива книга від особливого автора. Ця книга призначена для людей, захоплених своєю справою. Ця книга – джерело корисних порад для створення власних практик. Як для християнина мені вкрай важливо було отримати співчутливого співрозмовника, який зможе показати, як християнські принципи працюють в технократичному середовищі. Все це можно знайти в книзі, тож рекомендую її всім християнським лідерам для особистого та колективного навчання».

Нагадаємо, що Уес Хартлі був спікером на Християнській Медіа Конференції у 2019 році, яку проводила Асоціація «Новомедіа» спільно з MEDIAllianceInternational. Під час весняної медіа конференції у 2021 році учасникам заходу була представлена його книга «Систематична творчість»  у перекладі на російську.