О. Маріо Пераччі, засновник і директор RETE BLU S.p.A, головний ведучий телеканалу RAI INTERNATIONAL 12 грудня на прес-конференції у Римі повідомив про співпрацю і підтримку католицьких ЗМІ України. Він заявив, що невдовзі в Римі відкриється фундація, яка духовно і матеріально підтримуватиме Католицький Медіа-Центр у Києві.

За повідомленням Католицького Медіа-Центру, минулого тижня в Католицькій Агенціїї SIR, до якої входять127 релігійних часописів Італії, з доповіддю „Що очікує Церква України від Західних Церков” виступив директор Католицького Медіа-Центру в Києві о. Павло Вишковський ОМІ.

Він заявив: „Україна, котра своєю історією і корінням сягає Європи, сьогодні через ряд реформ невпинно прямує до того, щоб вповні належати до Європейських країн. Тому західні Церкви не повинні байдуже ставитись до того, що відбувається в Україні, і підтримувати її бажання йти до Європи. Для цього потрібно розвивати міжнародну церковну співпрацю, а в тому числі співпрацю у сфері ЗМІ, які мають служити побудові єдності у суспільстві і бути гучним і чітким голосом Церкви у світі”.

О. Павло також зазначив, що „в попередніх роках часто мало місце ігнорування присутності Католицької Церкви в Східній Європі і, зокрема, Римо-Католицької Церкви в Україні, тому зараз, у добі свободи, є нагода до взаємного збагачення і відкриття обличчя Церкви також і у цій частині Європи”.

З цими ж думками о. Павло Вишковський представляв Католицький Медіа-Центр у прямому ефірі у Vatican Service News, teleradio Padre Pio та в інших локальних ТБ півночі і півдня Італії. catholicmedia.org.ua