У суботу, 2 листопада, в комплексі Nivki-hall відбулася церемонія нагородження журналістів та редакцій за висвітлення християнських і сімейних цінностей Novоmedia Awards 2019. Відзнаки і статуетки отримали семеро лауреатів.

Олена Соловйова та 5 канал отримала нагороду за комплексне висвітлення Всеукраїнського Дня подяки та PODYAKAFEST на Хрещатику; за висвітлення ролі євангельських церков у служінні Богу і Україні. Статуетку вручив президент Асоціації журналістів «Новомедіа» Руслан Кухарчук.

Ольга Котляр і телеканал UA:Черкаси отримали відзнаку за висвітлення нової шкільної навчальної програми «Основи сім’ї»; за актуалізацію питання підготовки старшокласників до подружнього життя і відповідального батьківства. Нагороду від імені лауреатів приймав представник телеканалу UA:Черкаси Іван Лила. Статуетку вручив голова благодійного фонду «Сім’я», автор шкільного навчального курсу «Основи сім’ї» Адріан Буковинський.

Програма «Круче всех» на телеканалі Інтер за тематичний випуск з Ренатою Кравчук, яка продемонструвала феноменальне знання Біблії; за плекання поваги до Святого Письма на національному телебаченні. Нагороду прийняв продюсер проекту «Круче всех» Татьяна Фіногентова. Статуетку вручив виконавчий директор Українського Біблійного товариства Володимир Броновицький.

Анастасія Кучеренко і телеканал «Рівне 1» стали лауреатами за серію телевізійних сюжетів про багатодітні сім’ї на Рівненщині; за шанобливе ставлення до віруючих родин і плекання християнських родинних традицій. Статуетку вручила прес-секретар президента України Юлія Мендель.

Телеканал «НАШ. МАКСІ-ТВ» та Юрій Тандіт отримали нагороду за виробництво і показ програми «Добро і зло» в ефірі телеканалу; за актуалізацію ролі віри, церкви і Бога у долі людини і житті країни. Вручила статуетку випуусковий редактор порталу Religion Unplugged (Нью-Йорк) Меган Кларк. Юрій Тандіт прийшов на церемонію з ісією сім’єю, а для отримання нагороди на сцені взяв з собою трьох синів.

Телеканал UA:Тернопіль та Людмила Путькалець отримали нагороду за спеціальний тематичний ефір «Що загрожує українській сім’ї?» За актуалізацію і висвітлення проблематики захисту і популяризації природних сімейних цінностей. Від імені телеканалу нагороду отримала викладач Тернопільського національного педагогічного університета Наталья Драган-Іванець. Вручив статуетку завідувач кафедри комунікацій університету LCC у Клайпеді (Литва), президент Асоціації євразійських дослідників комунікацій Майкл Фінч.

Сайт theБабель та Роксана Рублевська стали лауреатами за критичнее осмислення антирелігійного кінематографа (фільм «Невинний») та адвокацію корисної ролі християнської віри для особистості і суспільства. Диплом і статуетку вручив Руслан Кухарчук, президент Асоціації журналістів «Новомедіа».

Шоу-програму церемонії Novоmedia Awards створили артисти Київської Муніципальної Академії Естрадного та Циркового Мистецтв, а також трьохразовий чемпіон світу по ірландським танцям Віктор Бідний. Музичне оформлення вечора забезпечили THE FlOW Coverband і саксофоніст Віталій Єрмаков. Режисер-постановник церемонії – Вікторія Бідна. Ведучий церемонії – Олександр Сімочов.

Нагадаємо, що з 2012 року Асоціація «Новомедіа» здійснює моніторинг засобів масової інформації на предмет компетентного висвітлення тем віри, релігійного життя, християнських, моральних і сімейних цінностей. Організація запрошує українські ЗМІ подавати свої матеріали для участі у відборі номінантів.
Подивитися список лауреатів попередніх років можна ТУТ!

ВСІ ФОТО