У п’ятницю, 6 листопада, в комплексі INVERIA Space відбулася церемонія нагородження журналістів та редакцій за актуалізацію християнських і сімейних цінностей Novоmedia Awards 2020. Відзнаки і статуетки отримали восьмеро лауреатів.

5 канал отримав нагороду за трансляцію багатогодинного телевізійного марафону «УКРАЇНА ЗА СІМ’Ю» 8 червня 2020 року; за актуалізацію і висвітлення теми захисту і популяризації природних сімейних цінностей. 5 канал на церемонії PR-менеджер Ганна Власова. Статуетку і диплом вручив президент Асоціації журналістів «Новомедіа» Руслан Кухарчук.

Усі фото ТУТ. 

Видання The Village та журналіст Марк Лівін отримали нагороду за підготовку і публікацію матеріалу «Це віруючі міленіали»; за піднесення цінності особистої християнської віри в житті молодих людей. Статуетку і диплом вручив голова національної спілки журналістів України Сергій Томіленко.

Телеканал 24 та Мар’яна Романяк стали лауреатами за створення телевізійних історій «Справжнє чудо: безплідна пара стала батьками двічі за рік» та «Жінка присвятила життя Богу і замінила маму 10 дівчатам»; за актуалізацію тем дітонародження та усиновлення. Статуетку і диплом вручив телеведучий і пастор зі Слов’янська Сергій Демидович.

Телеканал «Рудана» з Кривого Рогу отримав нагороду на програму «Бесіди про вічне»; за актуалізацію значення віри, церкви і Бога у долі людини і житті країни; за надання ефірного часу для проповіді християнських священнослужителів. Для отримання нагороди приїхала автор програми «Бесіди про вічне» Наталя Рибчинська. Статуетку і диплом вручила менеджер студії фінського телеканалу «Небеса ТВ 7» Ганна Франчук.

Проект «Майже колишні» на телеканалі 1+1 отримав нагороду за створення телевізійного формату, який наголошує на цінності подружнього життя і збереженні родини; за піднесення пріоритету сім’ї на національному телебаченні. До присутніх через відео звернулася з подякою ведуча цього телепроекту, психолог Ірина Кириченко.

Портал LB.ua та Соня Кошкіна отримали нагороду за підготовку і публікацію матеріалу «Віра, Надія, Любов. Але Любов із них більша»; за висвітлення служіння християнських церков; за привернення уваги до Божого Слова в умовах суспільних криз. Статуетку і диплом вручив телеведучий і пастор зі Слов’янська Сергій Демидович.

Раміна Есхакзай, автор YouTubeканал «Ходят слухи», отримала нагороду за випуск програми з відомим фітнес-тренером Катериною Усмановою і розкриття теми її християнських переконань; за ґрунтовну і розлогу бесіду про вічні цінності: віру у Бога, церкву і Святе Письмо. До присутніх через відео звернулася Раміна і подякувала за першу в історії її ютуб-каналу відзнаку.

Телеканали UA:ПЕРШИЙ та UA:КУЛЬТУРА стали лауреатами за систематичний показ богослужінь різних християнських конфесій у недільному ефірі; за повагу до духовних потреб широкої глядацької аудиторії. Традиція таких щонедільних трансляцій з церков була започаткована навесні 2020 року. UA:СУСПІЛЬНЕ не церемонії представляв виконавчий продюсер каналу UA:КУЛЬТУРА Лук’ян Галкін. Статуетку і диплом вручив президент Асоціації журналістів «Новомедіа» Руслан Кухарчук.

Шоу-супровід церемонії Novоmedia Awards забезпечували учасники квартету DEKRU. Музичну атмосферу вечора створювали саксофоніст Андрій Чмут і вокалістка Діана Шелпук.


Режисер-постановник церемонії – Вікторія Бідна. Ведуча церемонії – Олександра Сілік.

Нагадаємо, що з 2012 року Асоціація «Новомедіа» здійснює моніторинг засобів масової інформації на предмет компетентного висвітлення тем віри, релігійного життя, християнських, моральних і сімейних цінностей. Організація запрошує українські ЗМІ подавати свої матеріали для участі у відборі номінантів.

Подивитися список лауреатів попередніх років можна ТУТ!

Усі фото 2020 ТУТ.