У Львові 11 лютого відбулась польсько-українська організаційна зустріч відносно програми «ВІКНО – вишкіл для батька та доньки». Ця програма була розроблена Ініціативою Tato.Net, щоб разом з батьками збудувати культуру свідомого та відповідального батьківства в Україні.

На зустрічі були присутні партнери програми, які приїхали з Вінниці, Києва, Одеси та зі Львова, а також інформаційні партнери, серед яких запросили Асоціацію журналістів-християн «Новомедіа».

” Сімейні відносини можуть зміцнювати, або ж, навпаки, ослабити зв’язок між коханими людьми. А безвідповідальність батьків та брак часу на спілкування “батько-дитина” несе кардинально-руйнівну силу у житті дитини, особливо доньки. Свідомість того, що існує хтось, кому я не байдужий додає сил та відваги», – вважають учасники ініціативи Tato.Net.  Тому саме ця програма розроблена спеціально для чоловіків щоб допомогти їм у формуванні ролі батька і привернути їх увагу до необхідності спілкування зі своїми дітьми, зокрема з доньками.
 
Засновник ініціативи Tato.Net директор фонду «Кирила і Мефодія» – Даріуш Цупял. Він наголосив про необхідність проінформувати про таку програму по всім містам країни, щоб долучити до підтримки і розвитку цієї доброї ініціативи. Він також привів статистичні дані. На жаль 80 % дівчат, які не мали добрих стосунків з батьками подаються до проституції.  Даріуш зазначив: «Батько це сторож своєї дитини. Він повинен бути при кожному етапі розвитку дитини». На його думку причина кризи батьківства полягає в наслідках комунізму і післявоєнного періоду, які мали місце в нашої країні. В інших країнах світу криза батька була зумовлена індустріалізацією і міграцією.  

Світлана Мокрик, координатор школи «Народжувати» зазначила, що на сьогодні найбільш увагу приділяють матерям, а не чоловікам, хоча батько теж є причетним до народження дитини. Наприклад, нагороду багатодітним сім’ям вручають жінці як «матері-героїні». Але це ніби знімає з батька відповідальність і ущемляє його права.  

Учасники програми погодилася провести зустрічі отців з доньками «ВІКНО – вишкіл для батька та доньки». В березні пройде програма у Львові,  в квітні в Вінниці, в травні в Києві, в червні – в Одесі. Під час вишколу тато та донька зможуть відбудувати взаємні відносини, добре використати час при спільних завданнях, поглибити спілкування та краще прислухатись до взаємних потреб та очікувань.

Прес-центр Асоціації “Новомедіа”