У приміщенні Наукової бібліотеки Національного університету «Острозька академія»  31 березня голова Асоціації «Новомедіа» Руслан Кухарчук презентував практичний посібник «Новий журналіст. Як освоїти медіапрофесію» та провів майстер-клас з Інтернет-журналістики для студентів.

ostrog_5

За словами Руслана Кухарчука, це посібник, в якому зібрані публікації провідних українських журналістів: Анастасії Даугуле, Владислава Головіна, Олени Скачко та ін., а також практичні поради для майбутніх журналістів.

ostrog_1

«Це нагальний і потрібний посібник, оскільки освоєння медіапрофесії стає дедалі актуальним. Журналіст від специфіки, людина, яка просто висвітлює події, стає людиною, яка формує свідомість в глобальному плані. У зв’язку з цим дуже велика відповідальність покладається на журналіста», – зауважив завідувач кафедрою «Журналістика» проф. Олександр Глотов.

ostrog_4

На думку студентки 3 курсу спеціальності «Журналістика» Вікторії Таран, книга важлива тим, що висвітлює питання Інтернет-ЗМІ: «Нам, як майбутнім фахівцям, звичайно, потрібно знати особливості кожної галузі журналістики: радіо, телебачення, преси та Інтернету. Останній вид ЗМІ останнім часом набирає все більших обертів у своєму розвитку. Про це і говорить Руслан Кухарчук у книзі. Інтернет – це, так би мовити, ще зовсім нове поле роботи. Але приємно, що вже так швидко фахівці сформували певні застереження та практичні засади щодо специфіки Інтернет-журналістики».

Під час презентації студенти мали нагоду поспілкуватися з Русланом Кухарчуком та поставити запитання. 

Нагадаємо, медіатур заходом України розпочався 31 березня з Рівного та Острога. Він присвячений 10-літтю заснування «Новомедіа» та проходить у рамках сприяння вищій профільній освіті в Україні. 

ostrog_3

ostrog_2

Юлія Кравець для «Новомедіа».