На останньому у цьому році клубі веб-майстрів 23 грудня говорили про події в Інтернет-індустрії 2013 року: про тенденції, тренди та кращі продукти року…Традиційно підсумовував рік Денис Семенюк, керівник Інтернет-департаменту «Новомедіа».

Отже, тенденції дизайну у цьому році – це простота, ясність, крупні шрифти та безперервна прокрутка. Все більша кількість сайтів застосовує адаптивний дизайн та пласкі елементи інтерфейсу. І все більше використовуються комбіновані шрифти, в основному, на англомовних сайтах. В розмітці на сайтах частіше з᾽являється верстка у стилі Metro.

За словамм Дениса, у цьому році з᾽явилось декілька нових Інтернет-ЗМІ. Серед них «Громадське ТВ», «Гром ТВ», «112 канал».

До трендів 2013-го спікер клубу відніс комп᾽ютери, що носяться, та які вироблено у формфакторі окулярів та наручних годинників.

Для всіх учасників клубу незвичайним стала поява так званих біткоїнів – криптовалюти, за допомогою якої віртуальні користувачі навіть робили цілком реальні покупки.

Також на зустрічі були представлені навики, що користуються попитом у роботодавців за версією Linkedin. Серед таких вміння працювати у соцмережах, досвід у сфері  мобільної розробки, журналістика даних та інші. 

І традиційно учасники веб-клубу подивились підсумки року від Googlе.

Нагадаємо, зустрічі клубу веб-майстрів проходять кожного четвертого понеділка місяця. 

Прес-центр Асоціації «Новомедіа»