2 лютого розпочались заняття в школі «Новий журналіст», яку  вже втретє проводить Асоціація «Новомедіа». Вивчати основи журналістики до 30 березня будуть 12 студентів під пильним наглядом координатора кузні нових медійників – Зої Нікітюк. Саме вона відкрила зустріч і побажала учням запастися терпінням, старанністю і докласти максимум зусиль до виконання домашніх завдань, яких у них буде багато.

«Практична робота на уроках, виконання домашнього завдання і вивчення додаткового матеріалу, який ми даємо студентам – невід’ємна частина нашої програми. Ми хочемо, щоб наші випускники отримали базові знання, а  найголовніше – мали практичні навички для подальшої роботи в мас-медіа», – підкреслила Зоя Нікітюк.

 У перший день учасники разом з Русланом Кухарчуком (президентом «Новомедіа») визначили, що ж таке журналістика і хто такий журналіст. А далі викладач розповів про витоки та історію вітчизняної й зарубіжної журналістики.

Продовжила лекції Ольга Бідненко (редактор програми «Найрозумніший»). Вона відібрала найпоширеніші граматичні, стилістичні та логічні похибки, що зустрічаються в тексті, і щоб уникнути майбутніх помилок повторила зі студентами основні правила. І наостанок, звісно, студенти отримали домашнє завдання.

Попереду 8 зустрічей, а це 32 навчальних години. У програмі: секрети успішного блогінга, інтернет і громадянська журналістика, жанри журналістики, практичні і юридичні аспекти професії, знайомство з редакцією, ази фотожурналістики, особливості роботи в спеціалізованій пресі та багато іншого.

Відзначимо, що всі лектори – спеціально запрошені фахівці, співробітники ЗМІ, які з нетерпінням хочуть поділитися досвідом зі студентами Школи. Наприкінці навчання студенти складуть тест і отримають сертифікат.

Sh_NJ_3!!!! 

Sh_NJ_3!!!

Sh_NJ_3!!

Прес-центр Асоціації “Новомедіа”