Саме «Як стати медіамагнатом» назвали тему майстер-класу Руслана Кухарчука у своєму прес-релізі студенти-журналісти та редактори Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка. 26 лютого голова Асоціації проводив там профільний майстер-клас та знайомив студентів із книжкою «Новий журналіст».

poltava_4

Як зазначається у прес-релізі, на зустрічі йшлося про переваги нових медіа: інтерактивність, гіпертекстуальність, мультимедійність, доступність, – які відкривають шлях для творчих, комерційних і професійних успіхів журналістів. Студентство зацікавила перспектива «скороспілих» медіамагнатів. Як наслідок, зацікавленість та жвавий попит на презентовану книгу «Новий журналіст».

poltava_2

«Такі зустрічі потрібні студентам, їм було дуже цікаво. Думаю, майстер-клас більше виграв би з візуальною презентацією. Дякуємо за цікаву зустріч», – відзначила завідуюча кафедрою журналістики, доктор філологічних наук  Надія Францівна Баландіна. 

poltava_3

За словами голови Асоціації «Новомедіа» Руслана Кухарчука, дуже приємно було спілкуватися не тільки зі студентами, які активно ставили питання та підходили зацікавлені після майстер-класу. Але й особливо – на зустрічі із викладачами кафедри, з якими обговорили подальшу співпрацю. Зокрема, викладацький склад запросили голову Асоціації «Новомедіа» взяти участь у складанні наукового збірника, а також у ІІІ Всеукраїнській науково-практичній конференції «Журналістика. Філологія. Медіаосвіта», яка відбудеться 9–10 жовтня 2014 року у виші. Мета заходу – проаналізувати специфіку національних соціальних комунікацій та поєднати теоретичні надбання журналістики і філології з практичними та освітніми проблемами.

poltava_5

Нагадаємо, поїздки у різні виші регіонів України відбуваються у рамках медіатура, який присвячено 10-річчю існування Асоціації «Новомедіа». Представники Асоціації відвідали більше 10 ВНЗ у Черкасах, Кіровограді, Житомирі, Тернополі, Дніпропетровську, Запоріжжі, Луганську тощо.  У березні заплановано відвідування профільних вишів Києва.

Прес – центр «Новомедіа».