У п’ятницю, 15 травня, пройшла фінальна зустріч 14-го набору школи «Новий журналіст». Випускники отримали Сертифікат, подарунковий однойменний підручник з журналістики і зробили традиційне спільне фото. Але це спільне фото цього разу було в онлайні…

7 березня стартувало навчання в школі медіа професії «Новий журналіст», організованої Асоціацією «Новомедіа». Цього року лекції частково відбувались у новому форматі. Адже після двох проведених у перші дві суботи занять в країні оголосили карантин. Але це не стало перешкодою для студентів. Школа перейшла на дистанційне навчання в режимі-онлайн. Такий формат для вивчення матеріалу був новим, але цікавим. Онлайн-уроки для студентів і викладачів стали зручними. Перебуваючи вдома група підключалась по відео-звязку ZOOM та навчається.

У такому форматі навчання тривало три тижні майже щодня. Студенти були мотивовані та з кожним днем ставали все ближче до своєї цілі – бути обізнаними в сфері журналістики.

У групі вчилися: працівник міністерства оборони, робітник школи, студент, відеооператор та директор асоціації.

Студенти вивчали теми: жанри журналістики, правила написання якісного тексту, візуальний смак в медіа-продукт, особливості роботи на телебаченні і радіо, основи фотожурналістики, юридичні аспекти роботи журналіста, особливості роботи в інтернет-виданні, вибір теми і пошук інформації та багато інших.


Викладачами школи завжди є практики своєї справи, а саме: журналісти, відеооператори, редактори, кореспонденти, телеведучі, радіоведучі, політичні оглядачі, фотокореспонденти, медіа-юристи, дизайнери. Професіонали давали корисні настанови та ділились свої знаннями та практичним досвідом. Кожен викладач проводив півторагодинний семінар.

На уроці спікери проводили практичні завданням, щоб новачки змогли спробувати себе в ролі телевізійного ведучого, журналіста-інтерв`юєра чи радіо-ведучого. Студенти мали змогу випробувати свої сили та нові знання на невеликій практиці будучи на занняті. Також в кінці кожного семінару вчителі розгорнуто відповідали на багато різних запитань від учнів.

Лекції на школі викладали такі спікери: Руслан Кухарчук – журналіст, медіа-менеджер, президент Асоціації “Новомедіа”, Ольга Бідненко – редактор, контент-директор pr-agency, Володимир Курінний – телеведучий, журналіст, радіоведучий (4 канал), Юлія Забєліна – політичний оглядач ( “Апостроф”), Олександр Плотніков – фотокореспондент, відеооператор ( “Говорить Україна”), Наталя Венглінська – відеооператор, журналіст, кризовий психотерапевт ( “ПЛ”), Дмитро Литвиненко – журналіст (СТБ), Вікторія Мірча – smm-фахівець, Олександр Бурмагін – медіа-юрист, медіа-менеджер (НСЖУ), Євген Гольцов – радіоведучий, медіа-менеджер (Радіо М), Тетяна Пінчук – журналіст, редактор, Дмитро Синяк – кореспондент, оглядач, редактор, Владислав Сила – керівник рекламного агентства, дизайнер.

Слухачі школи поділились відгуками після навчання.

Студент Олена Коверник коментує: «Вражає високий професійний рівень всіх викладачів. Якісний фундамент для входження в професію і чіткий напрямок для зростання і розвитку. Відмінна організація процесу навчання. Мені сподобалося все!».

«Комунікація з яскравими, позитивними цікавими людьми, хоча б заради цього варто піти на навчання», – додала Іванна Шиндерук.

Також випускниця Олександра Глушко ділиться враженням: «Легкість і те, що створювалося відчуття, що в тебе вірять і все реально і доступно. І кожен викладач великий молодець. Всі давали дуже цінну і цікаву інформацію».

Адміністратор Асоціації “Новомедіа”, Катерина Чорна, теж поділилась своїм відгуком про школу “Новый журналист”: «Сподобалось опановувати нову професію. З талановитими спікерами процес вивчення кожної теми був дуже насиченим та інформативним».

Наступне навчання розпочнеться у вересні. Реєструйтесь на сайті вже зараз та дізнавайтесь всі деталі!