Віктор Ющенко під час зустрічі 16 серпня з президентом Національної телекомпанії України Тарасом Стецьківим обговорив процес реформування телекомпанії. Про це повідомляє прес-служба голови держави.

Тарас Стецьків розповів про творчі плани НТКУ, зокрема щодо створення власної високоякісної продукції, серії нових авторських передач і програм на соціально важливу тематику.

Тарас Стецьків повідомив, що найближчим часом планується підписання угоди з EuroNews про купівлю 1% акцій компанії. Таким чином НТКУ стане акціонером цієї компанії і зможе розпочати формування повноцінної української редакції EuroNews. Глава держави підтримав ініціативу керівництва НТКУ, зазначивши, що вона є надзвичайно важливою для забезпечення повноцінної інформаційної присутності України у світі.

Також співрозмовники висловили переконання в необхідності створення громадського телебачення за європейськими нормами, погодившись, що це питання потребує серйозної професійної дискусії відносно засад, механізмів формування та термінів.

Президент зауважив, що «демократична Україна неможлива без вільного журналіста» і підкреслив, що «ця позиція залишатиметься незмінною завжди». За словами Віктора Ющенка, влада і журналісти повинні докласти всіх зусиль для формування «взаємної поваги першої і четвертої влади».

Також Глава держави відзначив високий професійний рівень проведення фіналу пісенного конкурсу «Євробачення». На його думку, технічна складова організації конкурсу засвідчила хороший потенціал НТКУ. Президент висловив переконання, що вдалий менеджмент і підвищення професійного рівня команди зроблять можливим значний якісний ривок телекомпанії. ІМІ