З 10 листопада, християнська газета «Слово про Слово» розпочинає приймання матеріалів на конкурс християнської журналістики «Журналістика цінностей». Подати матеріал можна у п’яти основних номінаціях. Конкурс триватиме до кінця листопада.
Номінації:
– Проза.
– Моя історія.
– Інтерв’ю.
– Репортаж.
– Аналітика.

Тема конкурсу: «Війна і цінності»
Метою конкурсу є зображення важливості особистісних переживань, християнських та загальнолюдських цінностей під час війни. Конкурс проходить під гаслом: «Боремось за цінності», оскільки ми вважаємо, що теперішня війна є не лише війною за територію, а й за цінності.

Участь у конкурсі можуть взяти усі, хто займається журналістикою та написанням текстів. У ширшому розумінні — усі, хто має поклик писати й ділитися своїми думками в тексті.

На одну номінацію можна подати лише один матеріал. Один і той самий матеріал не може бути поданий на кілька номінацій. Учасник максимально може взяти участь у двох номінаціях. На кожен поданий текст заявка оформлюється окремо.

На конкурс приймаються матеріали українською мовою. Матеріали повинні бути оригінальними, не опублікованими раніше в інтернеті.

Роботи набираються шрифтом Times New Roman 14, інтервал 1.5, поля стандартні (ліве — 2,5 см, решта — 1,5 см). Надсилати роботи потрібно у форматі текстового документа Word. Роботи надіслані в інших форматах прийняті не будуть.

Матеріали мають бути проілюстровані авторськими або неавторськими (із зазначенням джерела) фотографіями. Тексти повинні бути добре відредагованими, без грубих мовних помилок.

Критерії номінації
Номінація «Проза» (оповідання про війну)
Ми очікуємо побачити оповідання, присвячене війні в Україні. Це може бути тема присвячена евакуації, виживанню, радикальній зміні життя та цінностей, ситуації на фронті, пошуку Бога у воєнний час. Важливо зосередити увагу на цінностях, надії, вірі, перемозі добра над злом. Твір має відповідати жанровим особливостям оповідання.

Номінація «Моя історія»
У цій номінації ми очікуємо отримати життєву історію з власного досвіду під час війни. Цікаво дізнатися про ваші переживання, першу реакцію, пошук відповідей, Божу допомогу, досвід волонтерства тощо. Що вам допомагало втриматися? Можливо, ви стали свідком дива. Опишіть свої думки та міркування. Про що ви зараз мрієте і яким бачите майбутнє? У цій номінації найважливішим критерієм ми вважаємо щирість.

Номінація «Інтерв’ю»
Інформаційне або проблемне інтерв’ю з людиною, яка бореться за цінності. Це може бути військовий капелан, волонтер, журналіст або ж інша цікава особистість. Акцент інтерв’ю має бути на важливості віри та духовних цінностей у тривожний час. Інтерв’ю має показати внесок людини та цінність духовної основи.

Важливо: матеріал має обов’язково містити фото інтерв’юйованого, в ідеалі − з місця розмови.

Репортаж
Ми очікуємо отримати живий та цікавий репортаж, присвячений воєнним будням. Це може бути репортаж з волонтерського центру, центру переселенців, церков, які приймають біженців та надають допомогу. Можуть бути й інші ракурси, головним є висвітлення живої картини допомоги та зазначення важливості цінностей. Репортаж має відповідати жанровим особливостям.

Важливо: репортаж має передавати фото/відео з місця події.

Аналітика
Це може бути аналітична стаття на тему «Війна за цінності». У цій номінації важливо висвітлити проблему духовності під час війни, показати релігійний вимір. Важливо звернути увагу на духовні цінності. Це може бути, наприклад, аналітичний матеріал про духовність українського народу. Стаття має бути максимально оригінальною, проте допускається частковий рерайтинг (із вказанням джерел). Важливим критерієм є дотримання об’єктивності.

Умови участі:
Заповнити форму на сайті конкурсу та надіслати матеріал на пошту mail@slovoproslovo.info. У темі листа варто зазначити назву конкурсу та номінації. У тілі листа — прізвище, ім’я та кілька слів про матеріал. Файл має бути підписаний за зразком «Прізвище_Назва».
Перед надсилання переконайтеся у тому, що матеріал відповідає критеріям номінації.
Якщо матеріал містить якісні авторські фотографії, їх варто надіслати окремими файлами разом з текстом.
Якщо ви надсилаєте два різні тексти на дві номінації, то вони повинні бути надісланими різними листами.
Задля оперативного інформування підпишіться та стежте за соцмережами «Слово про Слово».
Оголошення результатів та нагородження
Оцінювання робіт
У конкурсі буде визначено загалом 3 переможці. Критеріями оцінювання є відповідність роботи темі конкурсу та критеріям номінації, а також активність з боку читачів.

Оцінювання матеріалів здійснюється журі та читацькою спільнотою. Члени журі визначатимуть переможців, зважаючи на якість роботи та відповідність роботи темі конкурсу та критеріям номінації.  До уваги буде братися також активність від читачів.

Переможцями стануть будуть якісно написані матеріали, що наберуть найбільше переглядів на сайті та реакцій у соцмережах. Переможці отримають цінні призи за перше, друге і третє місце.

Призи:
1 місце — Планшет

2 Місце – Телефон

3 місце — Термочашка

Детальніше про призи поінформує газета “Слово про Слово” далі в наступних матеріалах та публікаціях, тому стежте за їхнім сайтом та соціальними мережами, щоб бути поінформованим.

Усім охочим взяти участь у конкурсі бажаємо успіхів і натхнення!

Джерело: https://slovoproslovo.info/