Медіа Лідерський Саміт відбувся у Далласі 17-20 жовтня. Цей міжнародний захід проходить щорічно з 2016 року. На запрошення організації MEDIAlliance International збираються керівники християнських медіа організацій з різних країн.

Україну традиційно на цьому заході представляє Асоціація “Новомедіа” та її президент Руслан Кухарчук.

Кайл Гілберт (віце-президент MEDIAlliance International), Руслан Кухарчук (президент “Новомедіа”), Рон Харріс (президент MEDIAlliance International)

 

Програма Саміту складається з навчання по темі медіа і по темі лідерства. Особливим гостем цього року був Гері Чепмен, автор світового бестселера “5 мов любові”. А також – Адам Райт, президент Далласького баптистського університету, Трой Міллер, президент організації National Religious Broadcasters, та інші.

 

Окремий великий блок програми – презентації від різних країн про особливості їхнього служіння. Були делегати з Європи, Африки, Південної і Північної Америки, Південно-Східної Азії. Всі вони свідчили про те, як звершують християнську місію через медіа, який контент виробляють, як охоплюють аудиторію Благою Звісткою.

 

Цього року увага до України була особливою. Всі учасники з усіх країн висловлювали повну солідарність з нашим народом, який страждає від російської агресії. Руслан Кухарчук розповів про війну в Україні, героїчну оборону, про служіння церков і християнських місій. Цьому був присвячений час і в робочій програмі Саміту, і під час урочистої званої вечері на завершення події. “Молимося за Україну і підтримуємо Україну”, – слова, які найчастіше чув на свою адресу голова “Новомедіа”.

 

Президент MEDIAlliance International Рон Харріс говорить: “Наше служіння покликане, щоб допомагати християнським медіа організаціям по всьому світу проголошувати правду Божу”. На цьогорічному Самміті він також презентував свою книгу “Голос позаду тебе” – про своє багаторічне медіа служіння та роботу на радіо.

Молитва, корисне навчання, практичне спільне медіа служіння і пам’ятні світлини – все це про щорічний Медіа Лідерський Саміт у Далласі.