Канал «Кіно» показує «кінопродукт», основною сюжетною лінією якого є суцільний статевий акт. Незважаючи на те, що виходить він у «кабелі», охоплює багатомільйонну аудиторію. Про це йдеться в публікації на сайті  «Телекритика».

Ще більшим блюзнірством виглядає ефір каналу щоп’ятниці. 14 грудня паралельно зі «Свободою слова» на телеканалі «Кіно» у відкритому, не закодованому вигляді транслювався фільм з фактичними ознаками порно – «Гріховні сестри».

«Судіть самі, яким жанром  можна охарактеризувати «кінопродукт», основною сюжетною лінією якого є суцільний статевий акт у численних його різновидах, із звуковим супроводом  процесу задоволення людських інстинктів, що не потребує перекладу? У зв’язку із цим виникає запитання  до комісії Міністерства культури та туризму України, яка видає прокатні посвідчення на фільми, дозволені для ефіру:  відповідно до яких норм було визначено  категорію цього фільму та на підставі чого він був рекомендований до ефіру (навіть у пізній час)? Звісно, за умови, що це прокатне посвідчення взагалі видавалося.
 
Оскільки порушена тема стосується багатьох телеглядачів, вважаю за потрібне отримати відповіді публічно (через «Телекритику») від Міністерства культури та туризму і від керівника названого телеканалу, який, прикриваючись «червоним квадратом», наче фіговим листком, фактично зловживає делікатними застережними нормами. Ознаки порнографії як такі в цивілізованій країні заборонені в будь-який час, а їх телетиражування – тим паче», – пише журналіст Микола Гриценко.
 
Непоодинокі  трансляції телепродукту з ознаками порнографії можна спостерігати й на деяких інших вітчизняних телеканалах. До фільмів додаються ще й відеокліпи-клубнички», що тиражуються музичними телеканалами. Це вкотре засвідчує, що в гонитві за рекламою і дешевою популярністю в деяких керівників телерадіоорганізацій атрофується відчуття внутрішньої самоцензури і, врешті, самоповаги.
Пресс-центр Ассоциации “Новомедиа”