17 березня в рамках медіатуру голова Асоціації «Новомедіа» Руслан Кухарчук відвідав Київський національний університет імені Тараса Шевченка та розповів секрети Інтернет-журналістики. Студенти дізнались про те, як їм можна з легкістю стати власниками одного чи декількох ЗМІ, а також, з чого варто починати журналістську діяльність.

KNU-3

 «Мені дуже сподобалось. За цю пару нам розповіли про речі, яких ми не знали раніше. Під час зустрічі від спікера пролунало багато цікавих фраз, які мені особливо запам’ятались, як ось наприклад про якості журналіста: «Наполегливість, бажання, працездатність, а вже потім талант». Мені завжди цікаві зустрічі із гостями Інституту журналістики. І ця сподобалась найбільше за 2 роки навчання. Пояснюю це тим, що гість прийшов підготовленим, налаштованим. Дякую!», – відзначила студентка Наталія Зміюк.

На лекції була присутня заступник директора з виховної роботи Інституту журналістики Інна Белінська:

«Нинішнє покоління майбутніх журналістів є вимогливим до знань, які отримує у вищому навчальному закладі. Нова персоналія, що з’являється перед ними, аби розповісти про «розумне, добре й вічне», ними сприймається скептично й критично. Мовляв, зараз буде розповідати «як космічні кораблі ширяють просторами Всесвіту». Вони – амбіційні, іноді аж занадто. Це добре чи погано? Залишимо це запитання без відповіді.

KNU-1

KNU-5

Сьогодні вже зрозуміло, що академічна освіта у форматі «лекція під запис» є неефективною, а майбутнє – за навчанням у форматі тренінгів від фахівців – практиків. Атмосфера легкості,  гумору  і невимушеності , – усе це я відчула на зустрічі із Русланом Кухарчуком. Він має потужний досвід і знання, якими з легкістю ділиться з аудиторією. Дякую за Ваш візит та презентацію цікавої книги, яка теж стане у пригоді майбутнім журналістам. Сподіваюсь на подальшу плідну співпрацю. Чекаємо на Вас із новими тренінгами та презентаціями книг», – розповіла викладач.

KNU-4

Після лекції голова Асоціації завітав до директора Інституту журналістики Володимира Різуна, щоб подарувати книгу «Новий журналіст».

Відзначимо, що в рамках медіатуру, присвяченому 10-літтю заснування Асоціації “Новомедіа”, члени команди відвідали більше ніж 15 університетів. Попереду чекають виші західної частини країни, котрі планується відвідати цього навчального року.

Ілона Мачарашвілі для «Новомедіа».