Минулий рік виявився одним із найбільш “кривавих” для журналістів за останні два сторіччя. Про це говорили учасники жалобної церемонії, що відбулася у вівторок біля меморіалу загиблим журналістам у передмісті Вашингтона Арлінгтоні, повідомляє Страна.ру. За даними громадської організації “Фрідом форум”, який проводить мартиролог Музею новин США, у 2004 році загинуло 78 журналістів.

Їхні імена були викарбовані на скляних плитах меморіалу. У скорботному списку загиблих репортерів з 24 країн є, зокрема, редактор російського видання журналу “Форбс” Пол Хлєбніков, убитий у Москві, і оператор агентства Рейтер Адлан Хасанов, який став жертвою теракту в Грозному.

Більше за все журналістів – 25 людей – загинули в 2004 році в Іраку. За підрахунками “Фрідом форум”, за два роки при висвітленні бойових дій у цій країні загинуло вже 45 співробітників ЗМІ. Хоронителі мартирологу вважають, що лише в 1991 і 1994 рр загальні журналістські втрати були більше, ніж торік – відповідно 93 і 94 чоловік. Керівники “Фрідом форум” повідомили, що відтепер меморіал загиблим журналістам буде мати ім’я Пола Хлєбнікова. ІМІ за матеріалами Страна.ру