У понеділок, 23 січня, профі-клуб «Новомедіа» приймав гостю, журналістку з великим досвідом роботи на радіо та телебаченні, Наталію Маціпуру. До клубу вона завітала з презентацію теми «Підготовка теле-, радіоновин, верстка випуску».

Познайомившись з колом своїх слухачів, Наталія розповіла про складові випуску на телебаченні та радіо, поділилася практичними навичками та курйозними ситуаціями з власного досвіду роботи журналістом.
І почала з того, що таке новина і якою вона має бути.

Також гостя нагадала учасникам про збір та накопичування контактів у соціальних мережах, посилаючись на те, що в Європі вже соціальні мережі вважаються офіційним джерелом інформації.

«Максимально набирати контакти, любити спілкуватись, цікавитись людьми, налагоджувати стосунки», – зазначила Наталія. До того ж порекомендувала кожному журналістові не залежно від досвіду створювати власну журналістську базу.

Також коротко спікер розповіла про інтерв’ю та репортаж. Для Наталії Маціпури найулюбленіший жанр – це саме репортаж: «Що бачу – те співаю, я неначе у театрі», – поділилася своїм натхеннням досвідчена журналістка. Наталія нагадала і про важливість узгодження та шанування джерел інформації: «Співрозмовник – це співавтор і має право на половину гонорару».

І насамкінець досвідчена журналістка закликала до усвідомлення кожним відповідальності за наслідки своїх матеріалів та дала настанову присутнім: «Готуючи випуск, подумайте, що б для вас було цікаво, якби ви про це взагалі нічого не знали».

Зустріч закінчилася відповідями на питання учасників профі-клубу за чашкою гарачого напою, а також загальним фотознімком всіх. 

Прес-центр  Асоціації “Новомедіа”

N_Macipyra1

N_Macipyra2

profi-klub