З 25 липня по 1 серпня у мальовничому селищі Балико-Щучинка утворилося наметове містечко «MediaIdea», а точніше велика «редакція». Знаходилися там понад сімдесяти юних «журналістів-стажерів», а також біля десяти «редакторів» (наставників), за роботою яких пильно спостерігала «головний редактор» – Христина Монастирська (директор табору).

Всі учасники поділилися на три групи: «Маф-медіа», «N-days», «Будильники». Крім активного відпочинку діти вчилися бути медійниками.

Організатором вже четвертого табору є місія «Світло на Сході». «Логотип табору у вигляді лампочки і назва« MediaIdea» обрані не випадково, – пояснює координатор програми Анна Мікусевич. – Цього року табір присвячений різним медіа-професіям, які дуже популярні в наш час, а лампочка символізує осяяння, оновлювану ідею. Ми говоримо про важливість «світити», приносити користь від своєї професії, зокрема, і в сфері медіа».

2013-07-29 11.51.51

 _DSC0540

Практично щодня в «редакцію» приїжджали «експерти», які консультували юнаків і давали їм різні практичні завдання. Серед них Андрій Юхименко (редактор газети «Комерсант»). Фахівець розповів хлопцям, як писати новини і що головне в газетній журналістиці.

DSC_0656

Також медійне містечко відвідав Андрій Буркеня (пр-агентство «Мейнстрім»), він розповів різницю між роботою піарника і журналіста.

DSC_0837

Наступного дня гостем був Сергій Шумик (член Асоціації «Новомедіа”, дизайнер, керівник рекламного агентства Shumik.com). Він розповів про можливості Інтернету, про просування сайту і соціальних мережах. 

 

57965_10201084796294750_894270717_n (1)

А на кінець, табір приймав трьох гостей з Асоціації «Новомедіа». Марія Курбатова (член «Новомедіа», радіоведуча, автор дитячих програм на Світлому радіо «Еммануїл») захоплююче розповіла дітям історію всесвітнього радіо та історію створення в Україні хвилі Світлого радіо.

_DSC0203

На наступний день разом з Тетяною Пінчук (членом правління Асоціації “Новомедіа”, ініціатором проекту «МедіаЛенд») майбутні медійники роздумували про давню професії журналіста, про історію виникнення книгодрукування і преси, міркували, які сучасні засоби існують сьогодні в допомогу медіа-працівникам.

_DSC0573  

А завершальним акордом у навчанні медіа-професій була «тележурналістика». Про виникнення телебачення та кіновиробництва розповіла Євгенія Іванова (член «Новомедіа», тележурналістка).

_DSC0210

Все це закріпили вікториною та іграми. Кожен день редакція кипіла від виконання завдань. Від учасників очікували оперативності і якості, творчого підхіду та унікальності. За цей час вони вчилися писати новини, релізи, робити соцопитування, знаходити інформацію, вимовляти скоромовки, озвучувати трейлери та багато іншого. 

_DSC0674

_DSC0700

IMG_20130730_135844

_DSC0702  

«Ми раді підтримувати дітей в медіа-навчанні. Серед учасників були діти з багатодітних, малозабезпечених сімей, маленьких міст і сіл, може бути, що це була єдина можливість, де вони могли почути так багато про медіа-напрямки, послухати такі теми і визначитися з медіа-професіями в майбутньому. Дуже порадувала віддача дітей, бажання вчитися. Вони дуже талановиті», – ділилися представники« Новомедіа ».

_DSC0500

_DSC0262

Прес-центр Асоціації  “Новомедиа”.