В Інституті філології та журналістики Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки 1 квітня зі студентами поспілкувався голова асоціації «Новомедіа» Руслан Кухарчук.

Lutsk_6

Медійник зустрівся зі студентами спеціальностей «Журналістика» і «Видавнича справа та редагування». Йшлося про Інтернет-видання, переваги та недоліки роботи журналіста у Всесвітній павутині.

Lutsk_2

На думку спікера, один із недоліків Інтернет-видань – невеликі фінансові обороти (великі компанії віддають перевагу рекламі у традиційних ЗМІ), які, втім, зростають швидше, ніж, скажімо, в газетах. Водночас Інтернет-ресурси частіше «грішать» джинсою.

lutsk_8

Як розповіла в.о. завідувача кафедри соціальних комунікацій Оксана Теребус, студенти, перш за все, прагнуть спілкування з практиками, хоча в самому виші є можливість практики вже з першого курсу: власна радіостанція, газета інституту журналістики та можливість спробувати себе в регіональних ЗМІ.

lutsk_5

Від Руслана студентам цікаво було дізнатися про втілення Інтернет-проектів. Запитували про громадянську журналістику, перспективи подальшого існування друкованої преси та висвітлення революційних подій українськими ЗМІ.

На завершення Руслан Кухарчук побажав майбутнім журналістам наполегливо, регулярно та дисципліновано працювати і запросив на щорічний Міжнародний Форум «Новомедіа».

 

Lutsk_1

Lutsk_3

lutsk_7

lutsk_9

Прес-центр «Новомедіа», за матеріалами vip.volyn.ua та eenu.edu.ua.