Вже можна зареєструватися на навчання у школі медіапрофессіі від Асоціації «Новомедіа» «Новий журналіст». Старт – з 20 вересня. Для «школярів» 45 годин інтенсивного навчання, 30 тем і більше 15 викладачів – журналістів та редакторів різних ЗМІ.

Протягом двох місяців навчання студенти вивчать коротку історію вітчизняної та зарубіжної журналістики, дізнаються про жанри та етичні принципи роботи журналіста, поширені помилки в текстах, особливості роботи на радіо і телебаченні. Також про структуру і правила написання якісного тексту, про візуальний смак в медіапродуктах, юридичні питання в професії тощо. Крім цього, навчаться висвітлювати релігійну тематику у світських ЗМІ.

«Осінні школи для нас особливі, так як саме восени ми починали перший «Новий журналіст». Цього разу у нас традиційно кілька нових тем і цікавих викладачів. Чому рекомендую вчитися у нас? Ви отримаєте базові знання з журналістики: від жанрів до особливостей роботи в різних виданнях. Але основна наша «фішка» – практика. «Домашки» – обов’язкова складова Школи. І їх доведеться робити якісно і вчасно. Інакше як ви навчитеся писати? Якщо ви готові до напруженої праці у відмінній компанії професіоналів, теплої, надихаючої атмосфери, – реєструйтеся. Якщо не зв’яжете своє життя з журналістикою, то набудете цікавого досвіду і познайомитеся з цікавими людьми», – каже координатор Школи Зоя Нікітюк.

Заняття проходитимуть щосуботи з 20 вересня по 1 листопада. Наприкінці на учнів чекає іспит та отримання сертифіката. А також – книга «Новий журналіст» в подарунок.

«Школа змінила все: я не лише отримала теоретичні знання, познайомилася з прекрасними людьми і мала можливість та честь брати приклад з майстрів своєї справи, а й повірила в себе. Грамотне і гармонійне переплетіння тем, завдань, вимог та підтримки викладачів довело, що все можливо», – поділилася випускниця Четвертої школи «Новий журналіст» Софія Векуа.

Нагадаємо, Школа «Новий журналіст» – постійно діюча навчальна програма Асоціації «Новомедіа». Проходить двічі на рік – восени та навесні.

Прес-центр «Новомедіа».