Розпочалася травнева інформаційна кампанія та проведення презентацій Асоціації «Новомедіа» в Україні та країнах СНД. Ця кампанія має дві мети. По-перше, залучення медійників-християн до благовістя в засобах масової інформації. По-друге, мобілізація віруючих медіа-працівників для участі в Міжнародному форумі «Новомедіа», який відбудеться восени у Києві.

Першу презентацію Асоціації «Новомедіа» ще наприкінці квітня  провів для студентів 1-го курсу Криворізького Біблійного Інституту (ОЦХВЄ) Едуард Сівець, викладач, журналіст, член Асоціації. Окрім академічно необхідних дисциплін, студенти з багатьох областей центральної і східної України слухали про мету створення та основні напрямки діяльності «Новомедіа». Спікер також відповів на всі питання слухачів та разом з ними конкретизував загальні теми презентації та на прикладах показав необхідність розвитку християнської журналістики.

5 травня на пасторській раді в Севастополі також відбулася презентація Асоціації «Новомедіа». На заході були близько 15 представників із севастопольських церков різних конфесій. Під час презентації всі присутні ознайомилися з діяльністю «Новомедіа» і були інформовані про заходи, які проводить Асоціація. Новомедійникі  Катерина і Олена Зібіни розповіли священнослужителям про плани на осінній масштабний захід, повідомили про місячник цільових пожертвувань і ознайомили з можливостями співпраці з «Новомедіа». Присутні зацікавилися отриманим матеріалом і осіннім форумом «Новомедіа».

«Я дуже вдячний Богові за те, що в сучасному світі молодь створює і бере участь в таких організаціях, як «Новомедіа». Тому що сьогодні існує гостра проблема якості і  достовірності інформації. Дуже добре, що є люди, які розуміють це! Я думаю, що всім нам необхідно брати участь в таких заходах, по-перше, тому, що так нам сказав Христос! Він сказав йти і робити! І робити це професійно, якісно! Євангелізація в ЗМІ – це дійсно важливе питання, на яке сьогодні повинні звернути увагу всі церкви! Особисто я розглядатиму питання участі своєї церкви в заходах «Новомедіа”, – поділився пастор Юрій Шкурат, церква “Будинок Хліба”.

«Не дивлячись на наші хвилювання, презентація пройшла успішно! Нам вдалося донести рішення тих проблем, якими якраз займається Асоціація «Новомедіа». Більшість присутніх погодилися, що трансформація суспільства можлива через трансформацію ЗМІ. А це означає, що ми показали важливість участі в таких заходах як медіа-форуми від «Новомедіа». Думаю, що всім новомедійникам варто провести презентацію «Новомедіа» в своїх містах. Якщо є можливість – то зробити це на пасторській раді, оскільки це швидкий спосіб розповсюдити інформацію відразу до всіх церков міста. А з тими матеріалами, які надає «Новомедіа» для проведення презентації, це зовсім нескладно!», – вважає журналістка Олена Зібіна.

 Асоціація “Новомедіа”

Sivec_NM_Krivoi_Rog

Sivec_NM_KrRog_2