До навчального процесу Шостої школи «Новий журналіст» підключилися ще кілька викладачів-новачків, але професіоналів своєї справи.

Серед них Олександр Джусупов, Ігор Бурдига та Ганна Воєводіна. Сьогодні Олександр журналіст програми «Абзац!» на Новому каналі. До цього працював там же, але у програмі «Пираньи». Раніше був креативним продюсером телеканалу «Перший Муніципальний» в Донецьку, автором і ведучим сімейного телепроекту «Любов і місто» та талант-шоу «Чисто Хіт». Він розповість студентам про особливості роботи на телебаченні.

А екстремальну журналістику учням Школи викладе Ігор Бурдига – оглядач видання «Вести. Репортер». Ігор в журналістиці з 2007 року.

Про те, як скласти резюме, успішно пройти співбесіду, щоб влаштуватись на роботу в ЗМІ, студенти дізнаються від керівника юридичного департаменту HeadHunter Україна Ганни Воєводіної

Також на студентів Шостої школи очікують улюблені та незмінні спікери всіх Шкіл «Новий журналіст».

З Ольгою Бідненко, головним редактором корпоративного видання «30: Чудеса за полчаса» (FitCurves), студенти дізнаються про найпоширеніші помилки в російських та українських текстах.

Руслан Кухарчук, журналіст з 2000-го року, медіаменеджер, президент Асоціації журналістів, видавців і мовників «Новомедіа» розкаже коротку історію вітчизняної та зарубіжної журналістики, ознайомить з різними жанрами журналістики. А також розповість про релігійну тематику в ЗМІ, особливості роботи в Інтернет-виданнях та громадянську журналістику.

Головний редактор журналу «Рубежі здоров’я» та газети «Я – пацієнт» Любов Гасанова разом з координатором Школи, журналістом і піарником, Зоєю Нікітюк говоритимуть про те, як писати гарні тексти. Також Любов познайомить студентів з редакційною кухнею та експертами.

Докладно про всі жанри студенти дізнаються від Зої Нікітюк, Максима Бутченка, журналіста видання «Новое время», Руслана Кухарчука, незалежного журналіста Тетяни Пінчук і журналіста Інтернет-видання “Апостроф” Вероніки Гаврилюк.

З журналістом і автором книги про журналістські перевтілення «Шахрайські експерименти чесного журналіста» Дмитром Синяком студенти будуть «змінювати професію». А Олексій Кутєпов, як автор резонансних телевізійних журналістських розслідувань на ICTV та 1 +1, поділиться своїм досвідом зі «школярами».

Юридично підковувати майбутніх журналістів буде Олександр Суботін, партнер юридичної компанії «Тарасов і партнери», практикуючий адвокат в сфері інтелектуальної власності, захисту бізнесу і кримінального права.

Детально про спікерів.

«Говорячи про спікерів школи «Новий журналіст», складно виділити когось одного особливого – всі особливі! У цьому, напевно, і полягає один з рецептів успіху даної Школи. Кожен зі спікерів залишив якийсь відбиток в моєму навчанні. Не хотілося б когось забути, тому, скажу в цілому: спасибі велике за вашу працю! Воно того вартує. І зовсім необов’язково бути професійним журналістом тому, хто вчиться. Завдяки вашій Школі можна відчути себе профі», – ділиться Руслан Скришевський, випускник Третьої школи «Новий журналіст».

Нагадаємо, Шоста школа «Новий журналіст» починає роботу з 20-го вересня. Щоб стати студентом, потрібна реєстрація.

 

Прес-центр «Новомедіа».