Медіа й релігія, інтегруючись, утворюють вагомий сегмент публічної сфери суспільства, тема їх взаємовпливу стає дедалі актуальнішою, але водночас залишається однією за найменш досліджуваних.

Але тепер для науковців, викладачів, практиків релігійної комунікації, журналістів,  також усіх, хто цікавиться питаннями медіатизації релігійної сфери є повне та всебічне дослідження великого і важливого розділу цієї тематики.

Монографія ,що вийшла цього літа у авторстві Максима Балаклицького, містить майже 400 сторінок детального аналізу протестантських медіа-комунікацій часів незалежної  України. Автор є активним членом Асоціації «Новомедіа» та презентує свою друковану працю на осінньому Міжнародному медіа-форумі «Новомедіа».

Книга «Медіатизація протестантизму в Україні 1991-2010 років», що  є першим вітчизняним дослідженням цієї теми, складається з  5 основних розділів:

1.    Передумови та історія медіатизації релігії в Україні 1991–2010 рр.

2.    Організаційний вимір протестантських ЗМК України

3.    Типологічні особливості протестантських медіа України

4.    Функції протестантських ЗМК України

5.    Протестантська журналістика про шляхи гармонізації суспільного буття

У виданні автор описує шляхи та історію розвитку протестантських медіа в Україні , відношення протестантських вірян та богослів’я до мас-медіа. Докладно розглядає основні особливості та функції протестантських ЗМІ, детально досліджує ідеологію комунікаційної діяльності українських протестантів, та  запропоновані протестантськими журналістами шляхи покращення суспільного буття.

Що важливо для релігійних медіа  – автором оцінено ефективність протестантських ЗМІ та внесок цієї комунікації в цілому до розвитку української журналістики.

Книга буде корисним теоретичним інструментом у роботі протестантських медійників а також єднальною ланкою у  плідній співпраці християнської віри та ЗМІ.

Довідка: Максим Балаклицький, кандидат філологічних наук, доцент кафедри журналістики Харківського національного університету ім. В. Н. Каразіна, докторант Інституту журналістики Київського національного університету ім. Т. Шевченка. З 2006 року він випускає інтернет-газету «Путь»,очолює регіональну прес-службу адвентистської церкви, є автором сотень журналістських публікацій у мережевих і друкованих виданнях.

 

Прес-центр “Новомедіа”