В рамках медіатуру 13 лютого Руслан Кухарчук відвідав студентів спеціальності «Видавнича справа та редагування» Кіровоградського державного педагогічного університету ім. Винниченка, а вже 17 лютого зустрівся зі студентством кафедри засобів масової комунікації Дніпропетровського національного університету ім. Гончара. Обидві зустрічі – майстер-класи про особливості роботи в Інтернет-виданнях. Разом з тим студенти ознайомились з посібником «Новий журналіст».

2_Kirovograd

За результатами зустрічі кіровоградські студенти та викладачі залишили коментарі. В тому числі, на сайті університету. «Концепція мультимедійної журналістки у викладі Руслана Кухарчука дієва і сьогодні є в мейнстримі. Головне – обрати ту інформаційно-тематичну нішу, яка буде цікавою читачам, і правильно спроектувати діяльність такого медіа, – говориться у тексті. Знахідкою в навчальній частині були поради щодо професійного використання соціальних мереж. Такі зустрічі розширюють фаховий кругозір та дозволяють оптично побачити  стан і перспективи розвитку медіаіндустрії. І головне – себе в ній».

3_Kirovograd

За словами завкафедрою видавничої справи та редагування Наталії Миколаївни Фенько, досить цікавими для багатьох студентів є теми з громадянської журналістики, використання соціальних мереж в журналістиці, про можливості заснування власного сайту та ведення успішного блогу. Їх вона запропонувала підняти у наступних зустрічах «Новомедіа» зі студентами вишу.

Посібник «Новий журналіст» залишився у подарунок університету ім. Винниченка. Також його отримала і бібліотека ВНЗ. Як сказала Ольга Анатоліївна Шульга директор бібліотеки, для студентів така книга стане цікавою, тому що в ній переданий власний досвід авторів.  

1_Dnepr

Для студентів кафедри засобів масової комунікації Дніпропетровського університету ім. Гончара подібні майстер-класи проходять регулярно.

2_Dnepr

За словами завідувача кафедрою Демченка Сергія Володимировича, завдяки цим зустрічам, так званим, «прес-майданам», студенти беруть участь у живій дискусії, пізнають нове з урахуванням глобальних змін у журналістиці, зокрема, появою нових медіа, «перезавантажують» свої погляди на журналістську діяльність. «Для майбутніх журналістів, видавців, спеціалістів з реклами, які навчаються у нас, це важливо і потрібно, щоб бачити до чого прагнути, зрозуміти власні перспективи, можливо, змінити свій формат», – прокоментував Сергій Володимирович. До того ж, живе спілкування з професіоналами у режимі «питання-відповідь» допомагає студентам стати більш практичними ще до того, як вони почнуть працювати у ЗМІ.  

3_Dnepr

І традиційно до бібліотеки університету ім. Гончара також переданий посібник «Новий журналіст». Директор бібліотеки Світлана Василівна Кубишкіна, яка вже працює 50 років у бібліотечній справі, впевнена, що якщо студент дійсно має серйозні наміри щодо науки і хоче володіти глибинними та точними знаннями, він має звертатись до першоджерел, тобто до навчальних посібників.

«В межах туру обласними центрами ми намагаємося сприяти навчальним закладам у підготовці нового покоління кваліфікованих медіапрацівників. Крім проведення лекцій для студентів, Асоціація «Новомедіа» презентує подарункові екземпляри книги «Новий журналіст» для кафедр та наукових бібліотек. Розраховуємо, що таке партнерство помітно вплине на майбутній український медіасектор», – відзначив голова Асоціації Руслан Кухарчук.  

4_Kirovograd

Нагадаємо, зустрічі зі студентами вже відбулися у Черкасах, Житомирі та Тернополі. Медіатур присвячено 10-літтю існування Асоціації «Новомедіа».

Прес-центр «Новомедіа».