27 лютого голова Асоціації Руслан Кухарчук відвідав студентів Харкова. На кафедрі журналістики Харківського національного вишу він презентував посібник «Новий журналіст» та провів короткий курс «Як стати медіамагнатом».  

Kh_1

На зустрічі спікер підкреслив, що сьогодні самостійно створити свій сайт неважко. І кожен із студентів, навчаючись в університеті, поступово може перетворитися на «медіавласника», розвиваючи вивчені журналістські навички. Безумовно, Інтернет – найкраща платформа для журналістів-початківців, надійна сходинка на шляху до успішної кар’єри.

Kh_2

«Давно заочно знайомі з Харківським університетом імені Каразіна, бо там на кафедрі журналістики викладає член Асоціації «Новомедіа» Балаклицький Максим. Раді, що випала можливість побувати особисто», – відзначив Руслан.  

Kh_4

До речі, на зустрічі зі студентами був і Максим (Анатолійович). За його словами, виступ був цікавим, серйозну увагу спікер приділив зворотньому зв’язку – питанням: «Звичайно, це не була академічна лекція, але фактичний матеріал був даний, і я, в тому числі, багато записав зі слів Руслана, тобто, йому було що розповісти – це головне. Питання монетизації мережевої журналістики залишилось фактично без відповіді. Але як можливість розкрутки молодих авторів Мережа не має аналогів. У цьому актуальність лекції для такої аудиторії. Книги розібрали, одному студенту не вистачило: попит каже сам за себе. Дякуємо за візит».

А на думку однієї зі студенток відділення журналістики ХНУ Альони Нагаєвщук, тема лекції – робота Інтернет-видань – обрана влучно: «Сьогодні це найбільш доступний для початківців спосіб публікувати свої матеріали. І дійсно, як виявилось, не лише легко наповнити чийсь сайт, але й так само нескладно створити власний медіапростір. Думки Р. Кухарчука просто-таки надихнули хоча б самостійно переглянути базові платформи для створення сайтів».

Kh_3

Нагадаємо, лютневий медіатур Асоціації «Новомедіа» розпочався 6 числа з Черкас, а закінчився 27 лютого у Харкові. За цей час представники «Новомедіа» відвідали виші у Кіровограді, Запоріжжі, Дніпропетровську, Луганську, Сумах, Полтаві тощо.

Прес – центр «Новомедіа» з використанням матеріалів сайту ХНУ.