У Києві на початку листопада пройшла церемонія нагородження журналістів та редакцій Novomedia Awards 2020. На заході зібралися представники провідних редакцій, відомі медіаперсони та журналісти. Восьмеро лауреатів отримали нагороди за компетентне висвітлення тем віри та сімейних цінностей. Своїми враженнями учасники та гості свята поділилися в соцмережах та інформаційних сайтах. І хоч подія минула, пам’ять про неї ще досі живе в інтернеті. Пропонуємо моніторинг відгуків гостей церемонії та самих лауреатів. 

Деталі церемонії та повний список лауреатів можна подивитися ТУТ. 

Соня Кошкіна отримала нагороду за підготовку і публікацію матеріалу «Віра, Надія, Любов. Але Любов із них більша». У фейсбуці вона ділиться мотивацією до написання цього матеріалу: “Я задумала цей текст для того, щоб показати: поруч з нами є чимало, дуже чимало священиків, які істинно служать Богу і людям”.

Релігійний інтернет-ресурс “Духовна велич Львова” також написав про нагороду Соні Кошкіної у публікації “Стаття Соні Кошкіної про життя Церков в умовах карантину отримала нагороду  Novomedia Аwards”:

Телеканал 24, журналістка Мар’яна Романяк та Благодійний Фонд “Рідні” також задокументували отримання нагороди Novomedia Awards 2020. У співпраці телеканал, фонд та Мар’яна Романяк  актуалізували тему дітонародження та усиновлення.

Також на офіційній сторінці Благодійного Фонду “Рідні” вийшла публікація про нагороду:

А 24 канал зробив цілий сюжет про участь Мар’яни Романяк в церемонії та про проект, яким займається журналістка:

Сюжет про нагородження зробив також і єдиний регіональний засіб масової інформації, який нагороджували цього року. Це ТРК “Рудана”. Телеканал отримав нагороду за програму “Бесіди про вічне”. На офіційному сайті ТРК “Рудани” так відгукуються про церемонію: “Уже 16 років ця телепрограма доносить до криворіжців одвічні людські цінності: віри, родини, любові до ближнього. Пишаємось, що “Рудана” на церемонії була єдиним регіональним телеканалом серед загальнонаціональних”.


5 канал не залишився осторонь і також повідомив на своєму інформаційному ресурсі про те, що їхня редакція здобула перемогу в моніторингу та отримала нагороду Novomedia Awards 2020:

Журналіст та письменник Марк Лівін також поділився в інстаграмі інформацією про отриману нагороду:

Про те, як проходила розважальна частина програми, також згадали в соцмережах. Зокрема, з’явилося відео виступу пластичного-візуального театру quartet DEKRU:

І ще багато теплих слів, які не ввійшли в цю підбірку, отримували організатори церемонії Novomedia Awards 2020. “А тому, – кажуть в офісі Асоціації “Новомедіа”, – ми розуміємо, що ця подія важлива для редакцій, журналістів та їх рідних. Адже прийнято вважати, що скандали та шок – родзинка журналістики. Проте ми ще раз переконуємося, що значною мірою потреба суспільства полягає у матеріалах на тему віри та вічних цінностей”. Це підтверджує і суспільний мовник – НСТУ, зазначаючи, що трансляція недільних богослужінь під час карантину значно підвищила рейтинг каналів.