20 лютого Руслан Кухарчук побував у двох вишах Донецька. Для студентів Донецького національного університету , а також Донецького соціального інституту освіти він провів майстер – класи про особливості Інтернет – журналістики та познайомив студентство з посібником «Новий журналіст».

DISO_1

На зустріч з головою «Новомедіа» у Донецькому інституті соціальної освіти (ДІСО) прийшли студенти 2 і 4 курсів спеціальностей «Журналістика» і «Реклама та зв’язки з громадськістю». На майстер – класі Руслан акцентував на тому, що навіть під час навчання потрібно активно писати матеріали і не соромитися працювати за гонорар, так як це не тільки публікації, а й безцінний досвід.

Завкафедрою журналістики ДІСО Богдана Миколаївна Бодрак розповіла, що студентам сподобалися приклади з життя журналіста-практика, і в цілому Руслан виявився для них простою та «демократичних поглядів» людиною.

Donetsk_2

За словами Самойленко Олени Юріївни старшого викладача кафедри журналістики Донецького національного університету (ДонНУ), студенти – журналісти повинні бути мотивовані займатися обраною сферою діяльності, і ніщо не мотивує краще, ніж спілкування з коллегами – професіоналами, які досягли певних успіхів. Саме з цієї позиції візит в ДонНУ Руслана Кухарчука дуже корисний: яскраві приклади, якими він ілюстрував свою промову, його образ сучасного активного журналіста, який розуміється на новітніх комунікаційних інструментах, напевно, надовго залишаться у пам’яті студентів і будуть слугувати їм хорошим орієнтиром в майбутньому.

Donetsk_3

«Цікавий майстер – клас провів президент Асоціації журналістів «Новомедіа» Руслан Кухарчук. Легка манера розповіді, величезні спогади з особистого досвіду, і щирість зі студентами («розповім вам про свою таємницю») не могла не порадувати. Але, не можна забувати і про те, що більшість з нас знайшли багато нового від «Новомедіа», і безсумнівно, зустріч залишить приємні спогади. Тому, не прощаємось і чекаємо на зустріч!», – поділився Валерій Чудновський, студент ДонНУ. Також його зацікавило написання роботи на тему «Висвітлення релігійної тематики в ЗМІ» в рамках конкурсу, до участі в якому Асоціація «Новомедіа»  щороку запрошує студентів українських ВНЗ.

Donetsk_1

«Вже не перший рік ми проводимо лекції в національних університетах. Але ось у вишах Донецька вдалося побувати вперше. Щиро сподіваємось, що завдяки лекціям і книзі «Новий журналіст», тутешні студенти отримають ще більше корисних навичок», – сказав Руслан Кухарчук.

Нагадаємо, медіатур Асоціації проходить протягом лютого. Представники «Новомедіа» побували у ВНЗ в Черкасах, Житомира, Тернополя, Кіровограда, Луганська, Запоріжжя. Закінчується лютневий тур у Київському міжнародному університеті 28 числа.

Прес – центр «Новомедіа» з використанням матеріалів ДІСО.