«Мені стільки всього треба зробити, що краще я піду спати», – сказав Роберт Бенглі. З таким станом речей новомедійники не змирилися, а прийшли на профі – клуб «Як рік заплануєш, так його і проведеш», аби раз і назавжди навчитися планувати своє життя. Майстер–клас з планування провела головний редактор сайту Flymama і тренер з тайм-менеджменту Олена Лаговська 27 січня у київському «Часописі».

«Планування–це така чудова річ, яка допомагає нам виживати у форс–мажорних обставинах», – почала гостя зустрічі. Як з’їсти великого слона? Відповідь очевидна – по шматочках. Тому завданням тренінгу стало навчитися робити маленькі кроки, у виконанні яких прихований бажаний результат. Звичайно, потрібно запастися терпінням і зрозуміти, що важливі зміни в житті не відбуваються швидко. «Якщо робити маленькі кроки, але постійно, ви помітите величезну різницю у своєму житті», – зазначила Олена.

На думку спікера, для планування потрібна мотивація. І найкраще тут  пам’ятати про те, що життя на землі не вічне.

Отже, як же спланувати рік?

Олена Лаговська запропонувала спочатку заповнити календар на рік, куди вписати всілякі важливі дати. Таким чином, ці дати перетворюються на «заморожені». Потім потрібно поставити мету. Як це зробити? Олена рекомендує виділити значущі для кожного сфери життя, потім їх проаналізувати, щоб зрозуміти, які з них потребують більшої уваги. Фахівець радить розглядати не більше шести сфер життя, при цьому три з них ті, які наповнюють людину і ще три, в яких доводиться віддавати. Серед сфер наповнення можуть бути здоров’я, сім’я, а сфери віддачі – робота, внесок у суспільство. Учасники профі–клубу оцінили свої сфери життя за допомогою «колеса балансу».

Також Олена акцентувала, що мета повинна бути конкретною, відчутною, незалежною, екологічною та цінною. Наприклад , «хочу вийти заміж» – зовсім не мета, так як вона залежить ще від когось. А «мета» на кшталт «треба, щоб моя дитина стала фізиком», взагалі не екологічна, так як дитина, можливо, мріє бути музикантом.

Щоб досягти результату, далі необхідно розкласти мету на маленькі «шматочки», тобто кроки. Для цього головна мета розбивається на кілька цілей–помічниць. І після вже можна планувати день, тиждень, місяць і врешті-решт, вийде запланованим увесь рік. «Наше життя повністю залежить від наших рішень і дій» , – підсумувала гостя профі – клубу.

Нагадуємо, профі –клуби Асоціації «Новомедіа» проходять кожного третього понеділка місяця. Детальну інформацію можна отримати в офісі «Новомедіа».

1

2

3

4

5

6

7

8

Прес – центр «Новомедіа».